razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Mâncare de porc cu ciuperci & Daima Fetească Neagră 2020, Crama Trantu

Daima Fetească Neagră 2020, Crama Trantu

O Fetească Neagră 100%, din regiunea Murfatlar (Dobrogea), un vin tânăr şi deja frumos rotunjit, cu note de fructe negre coapte şi accente de condimente din baric. Culoare vişiniu strălucitor şi nas sobru, cu prune afumate, vanilie şi tabac. Textură catifelată, aciditate moderată, taninuri coapte şi alcool bine evidenţiat (14,5%). Gust elegant, cu cireşe negre, mure şi tonuri de ciocolată amară. Postgust lung, cu impresii de magiun, piper şi trufe negre de pădure.

Mâncare de porc cu ciuperci
Reţeta lui Costăchel | Mâncare de porc cu ciuperci
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Merlucius cu sos de roşii & Vina Tobia Blanco

Am auzit adeseori acreditata teoria conform carei in regiunea Rioja din nordul Spaniei singurele vinuri care merita luate in considerare sunt cele rosii. Nimic mai […]

Learn More

Cartofi şi dovlecei gratinaţi & Solo Quinta

Două soiuri franţuzeşti (Chardonnay şi Sauvignon Blanc), două soiuri româneşti (Fetească Regală şi Muscat Ottonel) şi o picătură de Syrah vinificat în alb – aceasta […]

Learn More
Gran Maestro Rosso 2019, Cielo e Terra

Şniţel umplut & Gran Maestro Rosso 2019, Cielo e Terra

Ce rezultă dintr-un cupaj de Sangiovese şi Primitivo, obţinut din struguri parţial deshidrataţi după cules? Ei bine, un vin complex, puternic şi catifelat – trei […]

Learn More