razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi şi dovlecei gratinaţi & Solo Quinta

Două soiuri franţuzeşti (Chardonnay şi Sauvignon Blanc), două soiuri româneşti (Fetească Regală şi Muscat Ottonel) şi o picătură de Syrah vinificat în alb – aceasta e formula din 2011 a lui Solo Quinta. Hartley Smithers, autorul australian al acestui cupaj, este fără îndoială un specialist al acordurilor complexe. Nasul vinului este extrem de sofisticat, cu mango, soc, iasomie, vanilie şi flori de trandafir. Gustul plusează cu note de miere, banane, ananas, caise şi piersici coapte. Pe final, o subtilă tuşă de lemn rotunjeşte acest vin de zile mari. Are exact onctuozitatea necesară pentru a se asorta cu reţeta de cartofi şi dovlecei gratinaţi pe care ne-o propune Costăchel.

Reţeta lui Costăchel | Cartofi şi dovlecei gratinaţi

Related articles

Bacanta Fetească Neagră 2016, Crama Gîrboiu

Tortilla & Bacanta Fetească Neagră 2016, Crama Gîrboiu

O Fetească Neagră vrânceană, frumos evoluată, aflată în plină forţă şi vigoare, cu un fin echilibru între notele de fructe roşii şi cele de baric. […]

Learn More
Cuvée de Purcari Brut Rosé

Prune umplute cu Gorgonzola & Cuvée de Purcari Brut Rosé

Un spumant elegant şi sofisticat, realizat dintr-un triptic de Pinot-uri (Pinot Meunier, Pinot Blanc, Pinot Noir), în care fructele albe şi roşii se îmbină fericit […]

Learn More
Alira Grand Vin Cabernet Sauvignon 2011, WineRo

Varză cu carne & Alira Grand Vin Cabernet Sauvignon 2011

Un Cabernet Sauvignon dobrogean, matur şi sofisticat, cu certe influenţe stilistice bordeleze “rive gauche”. Culoarea vinului este vişiniu închis, iar nasul e opulent, cu fructe […]

Learn More