razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Merlucius cu sos de roşii & Vina Tobia Blanco

Am auzit adeseori acreditata teoria conform carei in regiunea Rioja din nordul Spaniei singurele vinuri care merita luate in considerare sunt cele rosii. Nimic mai fals. Si, ca sa va dovedesc contrariul, am hotarat sa recomand la reteta lui Costachel un vin alb din Rioja care face toti banii. Vina Tobia Blanco 2010 este un cupaj sec, cu 12% volume alcool, obtinut din doua soiuri specifice zonei: Viura (80%) si Malvasia (20%). Culoarea este galben pal cu tonuri verzui. Nasul vinului este intens si elegant cu aroma de pere, mere, ananas si citrice cu note subtile de fan proaspat cosit. Gustul este rotund si onctuos, predominand notele florale. Ca impresie generala vinul este echilibrat iar postgustul este lung, lasand o aroma delicata de fagure de miere. Inutil sa va mai spun ca reteta lui Costachel, bazata pe Merlucius, de-abia asteapta o inghititura din aceasta licoare spaniola. La pretul de 25 de lei, acest vin este un campion al raportului calitate-pret. Singurul lui “neajuns” este ca nu se gaseste in marele retail ci doar in magazinele specializate. Dar, pentru un amator avizat acest neajuns nu poate fi socotit decat o calitate!

Reţeta lui Costăchel | Merlucius cu sos de roşii

Related articles

Ştrudel de miel & Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2014

Când spui Cloudy Bay, spui cel mai celebru Sauvignon Blanc din Noua Zeelandă. Brandul şi-a câştigat notorietate începând cu anul 2003, când crama a fost […]

Learn More
Manzoni Moscato demisec 2017, Le Rive

Tartă cu brânză de vaci & Manzoni Moscato 2017, Le Rive

Un spumant oarecum neobişnuit, ce provine din regiunea Veneto (mai precis din Treviso), obţinut din Manzoni Moscato – soi botezat după numele creatorului său, enologul […]

Learn More
Cabernet Sauvignon 2017, Vitis Metamorfosis

Iepure cu sos de bere & Cabernet Sauvignon 2017, Vitis Metamorfosis

Un Cabernet Sauvignon 100%, din regiunea Dealu Mare (comuna Vadu Săpat, judeţul Prahova), maturat 18 luni în baric, un vin ajuns în vârf de formă, […]

Learn More