razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Mâncare de vită & Mai Malbec, Kaiken

Povestea soiului Malbec seamănă întrucâtva cu mitul păsării Phoenix: s-a prăbuşit în Bordeaux pentru a renaşte din propria cenuşă în Argentina. În regiunea Mendoza, se obţin cele mai remarcabile Malbecuri argentiniene. Chiar din această zonă provine şi vinul de azi, un cupaj de Malbec cu 5% Cabernet Sauvignon, maturat 8 luni în stejar american. Culoarea vinului este roşu închis, cu o bordură violacee, carnală. Nasul aduce o combinaţie spectaculoasă de coacăze supracoapte, vişine şi piper negru. Corpul este elegant, cu o foarte bună aciditate şi taninuri moi. Gustativ predomină ciocolata neagră, magiunul de prune şi lemnul dulce, vanilat. Postgustul lung, afumat şi condimentat încheie cu eleganţă acest reuşit periplu argentinian. Decantaţi 2 ore înainte de servire. Se potriveşte de minune alături de o mâncare de vită cu ciuperci, dar poate fi, în egală măsură, un vin de meditaţie.

Reţeta lui Costăchel | Mâncare de vită cu ciuperci

Related articles

Tectonic Sauvignon Blanc-Chardonnay Fumé 2021, Crama Gîrboiu

Tagliatelle cu somon & Tectonic Sauvignon Blanc-Chardonnay Fumé 2021, Crama Gîrboiu

Un cupaj de Sauvignon Blanc şi Chardonnay, provenind din regiunea Coteşti (judeţul Vrancea), un vin care aduce în pahare un mic festival de arome exotice, […]

Learn More

Rizoto cu morcovi, portocale şi migdale & Chardonnay Planeta

Iată un vin care mi-a reamintit o carte ce mi-a marcat copilăria: Insula misterioasă. Ca şi povestirea lui Jules Verne, vinul este foarte complex, are […]

Learn More
Rusalcă Albă 2020, Crama Oprişor

Culibiaca cu peşte & Rusalcă Albă 2020, Crama Oprişor

Un cupaj de Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris şi Riesling, care se remarcă, în afara combinaţiei eclectice de soiuri, printr-un echilibru şi o eleganţă desăvârşită. […]

Learn More