razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Mere coapte umplute & Moscato 2011, Gallo

Este dulce, aromatic, slab alcoolizat (8.5%) şi cu o discretă senzaţie de “fizz” – chiar dacă nu este un frizzante în adevăratul sens al cuvântului. Culoarea este galben pai iar nasul e impetuos, cu trandafiri, soc şi flori de tei. Corpul vinului este rotund, cu o bună aciditate şi cu alcoolul “greu de ghicit”. Gustativ vine cu peltea de trandafiri, socată şi piersici coapte. Postgustul este mediu, citric, cu note de miere polifloră. Pe scurt, un vin de desert, proaspăt, lejer şi foarte “băubil”, realizat în “dulcele stil californian”.

Reţeta lui Costăchel | Mere coapte umplute

Related articles

Rasol de chefal & Chardonnay Budureasca

Un prieten mi-a propus de curând să mergem cu barca, în largul mării, la pescuit chefal. A trebuit sa-l refuz politicos. Această perspectivă, sincer, mă […]

Learn More

Mâncare de vită cu ciuperci & Promis 2011, Ca’Marcanda

Un super-toscan provenind de la crama celebrului Angelo Gaja, situată în regiunea Maremma Toscana. Această simplă introducere ar trebui să facă pe orice pasionat de […]

Learn More

Pulpă de porc la tavă & Clasic Merlot 2009, Rotenberg

Acest vin a lui Rotenberg ar trebui să se cheme “Merlotul de pe Dealul lui Steluş”, fiind deja o tradiţie a cramei ca el să […]

Learn More