razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Muşchiuleţ de porc cu miere & Cuvée Charlotte

Chiar dacă 2009 lipseşte din vitrina colecţionarilor de Cuvée Charlotte, aşteptarea ediţiei din 2010 a meritat efortul. Dar de ce nu a apărut 2009? Fiindcă producătorul a considerat că a fost un an în care nu au fost îndeplinite condiţiile de calitate pentru acest asamblaj de top… Chapeau bas! Dar să ne întoarcem la Cuvée Charlotte 2010, un cupaj de Merlot şi Fetească Neagră. Culoarea vinului este vişiniu închis, cu o bună limpezime. Nasul vine cu prune, vişine şi violete, la care se adaugă subtile note minerale şi condimentate. Cele 12 luni de maturare la baric şi-au spus cuvântul: corpul vinului este amplu, taninurile sunt ferme, alcoolul este bine integrat. Gustativ predomină prunele afumate şi ciocolata amară, plus toate fructele negre de pădure pe care vi le puteţi închipui. Postgustul este fructat, condimentat, lăsând arome prelungi, mătăsoase. Este esenţială o oxigenare de 2 ore în sticlă şi de încă 45 de minute în decantor. Producătorul estimează un potenţial de învechire de 8 ani, dar eu cred că vom mai discuta cu acest vin şi peste o decadă.

Reţeta lui Costăchel | Muşchiuleţ de porc cu miere şi piper verde în aluat franţuzesc

Related articles

Prăjitura de mere cu griş & Amprenta Muscat Ottonel

Un Muscat dulce, din noua generaţie de vinuri meşteşugite de Răzvan Macici la Crama Atelier. Vinul combină în mod fericit o excelentă selecţie de struguri, […]

Learn More

Peşte cu ananas & Prince Ştirbey Sauvignon Blanc

În calitate de mare amator de mâncare chinezească nu pot decât să fiu de acord cu Costăchel: peştele cu ananas este o reţetă formidabilă. Are […]

Learn More
Belstar Prosecco Brut, Bisol

Salată de ton cu mere & Belstar Prosecco Brut, Bisol

Un spumant lejer, delicat şi totuşi foarte direct în exprimare, care poate fi, dacă i se dă ocazia, cel mai bun prieten al mizilicurilor aruncate […]

Learn More