razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Muşchiuleţ de porc & Elenovo Cabernet Franc 2010

Nu de multe ori avem ocazia să degustăm un Cabernet Franc 100%. Acest soi, originar de pe Valea Loarei, dă vinuri mai delicate decât cele obţinute din Cabernet Sauvignon şi poate produce surprize remarcabile atunci când este vinificat de unul singur. Un exemplu concludent este chiar vinul de azi. După o maturare de 15 luni la baric franţuzesc, culoarea lui este vişiniu închis, cu bordură maronie, iar nasul are coacăze, violete şi accente vegetale, de pământ reavăn. Corpul este suplu, aciditatea ridicată, alcoolul şi lemnul sunt bine integrate. Gustativ predomină coacăzele şi vişinele iar în plan secund se simt tuşe fine de ciocolată amară. Postgustul este mediu, cu fructe negre de pădure, condimente şi note minerale. Recomand decantarea timp de o oră şi servirea la 14-16 grade, alături de un muşchiuleţ de porc în aluat franţuzesc.

Reţeta lui Costăchel | Muşchiuleţ de porc în aluat franţuzesc
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Rulouri cu ciuperci şi cârnaţi & Côte des Roses Rouge 2015, Gérard Bertrand

Acest cupaj de Syrah, Grenache şi Mourvedre, originar din Languedoc, e produsul unei zone călduroase şi, mai mult decât atât, e un vin gândit pentru […]

Learn More
Première Rosé 2017, Château Pigoudet

Salată niçoise & Première Rosé 2017, Château Pigoudet

Un roze “de manual”, din Grenache, Cinsault, Cabernet Sauvignon şi Syrah, produs pe domeniul Pigoudet din Aix-en-Provence, în sudul Franţei. Avem de-a face cu un […]

Learn More

Pâine umplută cu ciuperci & Pinot Grigio, Santa Margherita

Azi avem un vin reprezentativ din Alto Adige, cea mai nordică regiune viticolă italiană. Dacă tot s-a ivit ocazia, e interesant de subliniat că între […]

Learn More