razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Omletă californiană & Bacanta Rosé Barrique 2017, Crama Gîrboiu

Bacanta Rosé Barrique 2017, Crama Gîrboiu

La prima vedere, un rozé baricat ar putea să-i facă pe amatorii vinurilor clasice de Provence să ridice o sprânceană. Lăsând la o parte orice idee preconcepută, nu poţi să nu recunoşti în vinul de azi un exemplu de echilibru şi elegantă, un caz fericit, în care influenţa lemnului este minimală, doar atât cât trebuie pentru a adăuga complexitate ansamblului. Avem de-a face cu un cupaj de Fetească Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon şi Pinot Noir, vinificat în rozé şi maturat 3 luni în lemn de stejar. Culoarea vinului este roz cărămiziu, iar nasul vine cu zmeură, aluzii minerale şi note discret vanilate. Corpul este plin şi rotund, cu o aciditate bine ticluită şi alcool perfect integrat. Gustul aduce căpşuni, gutui coapte şi grapefruit roz. Postgustul, lung şi fructat, lasă impresii de citrice amărui, puţin condimentate. Un vin de gastronomie, dar şi de stat la poveşti, după cină.

Omletă californiană
Reţeta lui Costăchel | Omletă californiană
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Nectar of Transylvania 2014, Liliac

Tort de bezea & Nectar of Transylvania 2014, Liliac

375 de mililitri de esenţă pură de Muscat Ottonel dulce, asta veţi găsi în sticla de Nectar de la crama Liliac. Avem de-a face cu […]

Learn More

Mâncare de pui cu dovlecei & Oro Puro Prosecco, Valdo

Se încălzeşte afară şi cred că nu e nimic mai plăcut decât un spumant bine frapat pentru a combate arşiţa. Bine, sunt exceptate de la […]

Learn More

Rizoto cu pui & Crémant de Bourgogne Réserve

Un spumant obţinut prin metoda champenoise din Pinot Noir, Chardonnay, Gamay şi Aligoté. Culoarea este galben pal cu tonuri verzui, vinul perlează abundent în pahar. […]

Learn More