razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Mâncare de pui cu dovlecei & Oro Puro Prosecco, Valdo

Se încălzeşte afară şi cred că nu e nimic mai plăcut decât un spumant bine frapat pentru a combate arşiţa. Bine, sunt exceptate de la această regulă persoanele care sunt cu maşina sau cele iremediabil pasionate de bere. Totuşi, dacă citiţi aceste rânduri, înseamnă că, probabil, nu faceţi parte din categoriile de mai sus. Prin urmare, vă recomand acest spumant din regiunea italiană Valdobbiadene, produs prin refermentarea în tancuri de inox a vinului obţinut din soiul Glera. Rezultatul acestui proces este un Prosecco de o culoare galben pai, cu nuanţe verzui şi cu o perlare delicată. Nasul vinului este dominat de soc, flori de tei şi note minerale. Corpul este elegant, cu o bună aciditate ce compensează fără efort micul rest de zahăr. Gustul este liniar, cu mere verzi, corcoduşe şi cireşe albe. Postgustul proaspăt, citric şi puţin dulceag ne lasă o bună impresie generală şi un iremediabil chef de a mai bea un pahar.

Reţeta lui Costăchel | Mâncare de pui cu dovlecei
2

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Prăjitură cu fructe & Nectar Pedro Ximenez

Vă propun o scurtă incursiune în universul fabulos al celebrului vin fortifiat numit Sherry, Jerez sau Xérès. Mai întâi să vedem cum se produce un […]

Learn More
Caii de la Letea Quintessence Reserva, Viticola Sarica Niculiţel

Escalop de viţel & Caii de la Letea Quintessence, Viticola Sarica Niculiţel

Un cupaj eclectic din 5 soiuri roşii crescute pe colinele fierbinţi ale Dobrogei: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc şi Petit Verdot. Vinul rezultat […]

Learn More
Nova Zagora Pinot Noir 2015, Edoardo Miroglio

Porc Mu-Shu & Pinot Noir 2015, Edoardo Miroglio

Un Pinot Noir bulgăresc, din regiunea Nova Zagora, tânăr şi zvăpăiat, cu o bună tipicitate. Vinul are note pregnante de baric, o bună aciditate şi […]

Learn More