razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Mâncare de pui cu dovlecei & Oro Puro Prosecco, Valdo

Se încălzeşte afară şi cred că nu e nimic mai plăcut decât un spumant bine frapat pentru a combate arşiţa. Bine, sunt exceptate de la această regulă persoanele care sunt cu maşina sau cele iremediabil pasionate de bere. Totuşi, dacă citiţi aceste rânduri, înseamnă că, probabil, nu faceţi parte din categoriile de mai sus. Prin urmare, vă recomand acest spumant din regiunea italiană Valdobbiadene, produs prin refermentarea în tancuri de inox a vinului obţinut din soiul Glera. Rezultatul acestui proces este un Prosecco de o culoare galben pai, cu nuanţe verzui şi cu o perlare delicată. Nasul vinului este dominat de soc, flori de tei şi note minerale. Corpul este elegant, cu o bună aciditate ce compensează fără efort micul rest de zahăr. Gustul este liniar, cu mere verzi, corcoduşe şi cireşe albe. Postgustul proaspăt, citric şi puţin dulceag ne lasă o bună impresie generală şi un iremediabil chef de a mai bea un pahar.

Reţeta lui Costăchel | Mâncare de pui cu dovlecei
2

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Frigărui aromate & Pinot Noir 2013, Liliac

Un Pinot Noir de provenienţă nordică, din Lechinţa (Mureş), crescut într-o climă ceva mai răcoroasă, vinificat în stil “Lume Noua”. După o maturare de 8 […]

Learn More
Prosecco Superiore Extra Dry, Carpene Malvolti

Fileuri de peşte alb & Prosecco Extra Dry, Carpene Malvolti

Un spumant din regiunea italiană Conegliano Valdobbiadene are, de cele mai multe ori, toate atributele necesare pentru a se constitui într-un “exemplu de manual”. Este […]

Learn More
Sauvignon Blanc 2021, Crama 1000 de Chipuri

Aripioare chinezeşti la cuptor & Sauvignon Blanc 2021, Crama 1000 de Chipuri

Un Sauvignon Blanc demisec, care vine însoţit de o carte de vizită pe care scrie „Finţeşti / Dealu Mare” – adică, în traducere liberă: fineţe, […]

Learn More