razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pască cu ciocolată & Icewine 2011, Crama Purcari

Supranumit şi “vin de gheaţă”, această licoare se obţine prin fermentarea lentă a mustului extrem de dulce rezultat în urma presării strugurilor îngheţaţi. Rămâne foarte puţin must, dar fiecare picătură din acest nectar este nepreţuită. Aşa începe aventura vinului cunoscut sub denumirea de Eiswein în Germania şi Icewine în Canada. Se produce doar în acele zone unde clima permite strugurilor să reziste în vie până la începutul iernii. Un asemenea loc este şi podgoria Purcari din Republica Moldova. Icewine-ul moldovenesc surprinde plăcut pe toate fronturile… Buchetul vinului moşteneşte câte ceva de la ambii părinţi: soc şi tămâie de la Muscat şi gutuie de la Traminer. Gustativ este dulce, onctuos dar foarte proaspăt, graţie unei bune acidităţi. Notele predominante sunt cele de dulceaţă de trandafiri, mango şi condimente exotice. De încercat împreună cu pasca cu ciocolată, dar şi cu alte dulciuri de pe masa de Paşte.

Reţeta lui Costăchel | Pască cu ciocolată

Related articles

Chifteluţe de icre & Château de Viviers Chablis 1er Cru 2011

Un Chardonnay din Burgundia, maturat un an pe drojdie, în tancuri de inox. Un vin ajuns la apogeu, pe care vă recomand să-l beţi chiar […]

Learn More

Salată de cartofi & Roditis, Lafazanis

Despre soiurile greceşti se spune că sunt greu de pronunţat dar uşor de băut. Nimic mai adevărat, mai ales dacă ne referim la soiurile albe. […]

Learn More

Somon la grătar & Sable Noble alb 2012

Un cupaj alb din Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris şi Riesling. Pentru ediţia din 2012 a acestui vin, Răzvan Macici, enologul cramei Atelier, vine cu […]

Learn More