razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui cu ciuperci, lămâie şi busuioc & Terrazas Reserva Chardonnay

Un vin produs în regiunea Mendoza din Argentina, într-o podgorie situată la 1200 m altitudine. O strălucită demonstraţie a teoriei conform căreia viţa de vie se exprimă cu atât mai bine cu cât creşte în condiţii mai vitrege. Se pare că variaţiile mari de temperatură de la zi la noapte amplifică aroma strugurilor. Nu e de mirare că simţim în pahar o veritabilă simfonie, notele minerale, florale cât şi cele fructate încearcând fiecare la rândul lor să-şi adjudece supremaţia. Gustul este onctuos dar fără a-şi pierde aciditatea, iar postgustul lung, proaspăt şi foarte expresiv lasă plăcute arome de ananas, vanilie, miere şi miez de nucă. Pare un vin special conceput să se asorteze la reţeta de pui cu lămâie şi busuioc propusă de Costăchel.

Reţeta lui Costăchel | Pui cu ciuperci, lămâie şi busuioc

Related articles

Omletă californiană & Scoarţe Crâmpoşie Selecţionată 2023, Olterra

O Crâmpoşie Selecţionată 100%, din regiunea Drăgăşani (Strejeşti, judeţul Olt), un vin sec, citric şi mineral, foarte potrivit ca aperitiv sau împreună cu preparate pe […]

Learn More
Mezza Glacial Bubbly Extra Dry, Mezzacorona

Rizoto cu morcovi, portocale şi migdale & Mezza Glacial Bubbly Extra Dry

Un asamblaj eclectic de Chardonnay, Pinot Bianco şi Muller Thurgau, maturat 6 luni pe drojdii fine şi apoi refermentat prin metoda Charmat. Regiunea Trentino-Alto Adige, […]

Learn More
Pojega Ripasso 2019, Guerrieri Rizzardi

Mâncărică de vinete & Pojega Ripasso 2019, Guerrieri Rizzardi

Ripasso, un vin obţinut printr-o metodă tradiţională din nordul Italiei, reuşeşte să facă o frumoasă punte de legătură între Valpolicella Classico (un vin tânăr, proaspăt, […]

Learn More