razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pasta Bolognese & Chianti Classico 2014, San Leonino

Chianti Classico 2014, San Leonino

Un Chianti tipic şi totuşi neobişnuit. Ai putea spune că e rustic, dacă n-ar avea o certă eleganţă. Ai putea crede că are un corp “subţire”, dacă n-ar avea o textură fermă, cu taninuri fine. Per ansamblu, e un vin foarte uşor de băut, “de drum lung”. Culoarea este rubiniu deschis, cu o discretă bordură cărămizie, iar nasul e sobru, cu fructe negre, violete şi senzaţii minerale, de grafit. Gustul e centrat pe cireşe negre şi coacăze, totul fiind învăluit de un halou de lemn afumat, puţin vanilat. Alcoolul este impecabil integrat, aciditatea e zglobie, iar notele de baric sunt foarte discrete. Postgustul e mediu, proaspăt, lăsând impresii de ciocolată amară şi tabac. După o scurtă oxigenare (30-40 minute), e un bun companion pentru pizza, paste cu sos roşu sau brânzeturi maturate.

Pasta Bolognese
Reţeta lui Costăchel | Pasta Bolognese
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Abstract 2017, Crama Trantu

Mâncărică de purcel & Abstract roşu 2017, Crama Trantu

Un cupaj dobrogean, din Cabernet Sauvignon, Merlot şi Fetească Neagră, tânăr şi neliniştit, vinificat într-un stil “New World”, cu o bună astringenţă şi cu un […]

Learn More
Primordial Fetească Neagră 2018, Domeniul Bogdan

Sarmale & Primordial Fetească Neagră 2018, Domeniul Bogdan

O Fetească Neagră din regiunea Murfatlar, fină şi elegantă, extrem de echilibrată pentru tinereţea ei. Un vin care se exprimă foarte discret, maturarea în lemn […]

Learn More

Piftie de cocoş & Viognier-Traminer, Edoardo Miroglio

Acest cupaj bulgăresc de Viognier şi Traminer provine din struguri crescuţi în cultură BIO – adică la care s-au folosit doar tratamente cu substanţe naturale. […]

Learn More