razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Paste cu legume şi afumătură & Elenovo Rubin 2010, Edoardo Miroglio

Recunosc sincer că este pentru prima oară când mă întâlnesc cu soiul bulgăresc Rubin Bolgarskii – o încrucişare de Nebbiolo cu Syrah. Cu mare plăcere, am descoperit acest vin ce combină parfumul intens al unui Barolo piemontez cu senzaţiile condimentate ale unui Syrah de pe valea Ronului. Culoarea lui este (evident!) intens rubinie, cu un nas impetuos, ce aduce piper negru, violete şi arome vegetale. După 18 luni de maturare în baric franţuzesc, în corpul masiv al vinului se îmbină perfect alcoolul, aciditatea moderată şi taninurile ferme. Gustul vine cu multe fructe negre supracoapte, ciocolată amară şi note vanilate. Postgustul este lung, intens, lăsând impresii de fum şi mentă. Un vin cărnos care se asociază perfect cu nişte paste cu legume şi afumătură.

Reţeta lui Costăchel | Paste cu legume şi afumătură
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Salată niçoise & Arnasi Pinot Grigio 2015, Tenuta Valleselle

Cea mai mare greşeală pe care poţi s-o faci când guşti un Pinot Grigio din nordul Italiei este să-l compari cu un Pinot Gris din […]

Learn More
Bacanta Fetească Neagră 2016, Crama Gîrboiu

Tortilla & Bacanta Fetească Neagră 2016, Crama Gîrboiu

O Fetească Neagră vrânceană, frumos evoluată, aflată în plină forţă şi vigoare, cu un fin echilibru între notele de fructe roşii şi cele de baric. […]

Learn More

Paste cu carne & Castel Stârmina Negru de Drăgăşani

Costăchel opinează că la reţeta de lasagna/musaca ar merge un vin roşu mai paşnic. Nu ştiu dacă Negrul de Drăgăşani pe care urmează să vi-l […]

Learn More