razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Piept de pui în pergament & Piatra Albă 2023, Château Cojusna

Piatra Alba 2023, Château Cojusna

Un cupaj de Fetească Albă, Sauvignon Blanc şi Muscat Ottonel, produs în regiunea Cojusna (centrul Republicii Moldova). Un vin aromatic, parţial maturat în baricuri de stejar, care combină notele florale, cu cele de fructe exotice. Culoare galben pai, cu nuanţe verzui şi nas expresiv, cu flori de soc, coajă de citrice şi busuioc. Corp tăios, cu aciditate vie şi alcool bine evidenţiat (12,5%). Gust crocant, cu grapefruit alb, litchi şi lime, la care se adaugă aluzii de fum şi vanilie. Postgust proaspăt, cu o elegantă astringenţă, senzaţii de citrice amărui şi ardei verde picant.

Piept de pui în pergament
Reţeta lui Costăchel | Piept de pui în pergament

Urmăriţi PAHARNICUL pe Substack!

2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Peşte cu ananas & Podium Verdicchio

Un Verdicchio 100% din regiunea italiană Marche, care este de altfel şi patria acestui soi. Culoarea galben aurie ne indică un vin ajuns la maturitate. […]

Learn More

Fasole bătută & Riesling, Budureasca

Haideţi să ne închipuim că suntem flămânzi şi că avem la aperitiv minunata reţetă de fasole bătută (cu făcăleţul) pe care ne-o propune Costăchel. Mai […]

Learn More

Friptură cu piper & Caloian Fetească Neagră, Oprişor

Chiar daca originea reţetei lui Costăchel este disputată între italieni şi francezi, vinul care o acompaniază are origini româneşti certe. Şi cum ar putea fi […]

Learn More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *