razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Piept de pui umplut & Pinot Grigio, Rocca Ventosa

Costachel ne recomanda o reteta buna atat pentru o masa in familie cat si pentru una de sarbatoare. La fel va fi si vinul pe care o sa-l asortam la pieptul de pui umplut. Roca Ventosa este obtinut din struguri Pinot Grigio, o clona italiana a soiului Pinot Gris. Vinul provine de la Crama Tollo din Abruzzo si este alb, sec, tanar si lejer, cu 12,5% volume alcool. Are o buna aciditate care il face perfect compatibil cu functia de aperitiv si il recomanda ca insotitor al carnii de curcan sau de pui. Culoarea este complexa – galben aramiu cu reflexii verzui – iar nasul prezinta o imbinare de fructe verzi proaspete cu subtile nuante florale. Vinul este corpolent, cu o structura bine echilibrata care face fata cu brio retetei lui Costachel ce contine o consistenta combinatie de pui, sunca afumata, ciuperci si cascaval. Postgustul este mediu spre lung iar in final ne ramane o iluzie de fagure de miere. Va asigur insa ca vinul este cat se poate de sec: 3,5 grame de zahar la litru – conform indicatiilor producatorului. Temperatura recomandata de servire este de 8 grade iar pretul recomandat la raft este de 22 de lei. Iata ca se pot face si in Abruzzo vinuri cu un bun raport calitate-pret!

Reţeta lui Costăchel | Piept de pui umplut în pergament

Related articles

Vinete cu sos bolognese & Messere Chianti

Un cupaj tipic din Chianti a cărui bază este formată din binecunoscutul soi Sangiovese. Vinul rezultat este un Toscan tânăr şi viril. Culoarea sa este […]

Learn More
Filetto Chianti 2015, Poggio Nicchiaia

Paste cu carne & Filetto Chianti 2015, Poggio Nicchiaia

Un Sangiovese 100% provenind din regiunea toscană Peccioli, a cărui asprime caracteristică este îmblânzită de maturarea în butoaie mari de stejar şi de un rest […]

Learn More

Tartine la cuptor & Lacerta Sauvignon Blanc

Culoarea vinului este galben pal deschis, limpede şi clar. Nasul aduce arome de citrice, banane şi note de fân cosit. Gustul este impetuos, cu mult […]

Learn More

1 Comment

Comments are closed.