razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Fileuri de peşte alb & Prosecco Extra Dry, Carpene Malvolti

Prosecco Superiore Extra Dry, Carpene Malvolti

Un spumant din regiunea italiană Conegliano Valdobbiadene are, de cele mai multe ori, toate atributele necesare pentru a se constitui într-un “exemplu de manual”. Este şi cazul acestui Prosecco de la Carpene Malvolti, obţinut din soiul local Glera, prin refermentare în tanc de inox, vinificat cu un rest de zahăr destul de consistent (16 grame/litru), bine compensat, însă, de o excelentă aciditate naturală. Culoarea vinului este galben deschis, cu o perlare abundentă, iar nasul, complex, vine cu senzaţii de fructe verzi, flori de iasomie şi petale de trandafir. Corpul este cremos, cu bule fine şi persistente şi alcool bine integrat. Gustul e intens, cu mere coapte, grapefruit roz şi coajă de pâine proaspătă. Postgustul, lung şi aromatic, lasă impresii dulci, de patiserie fină, alune prăjite şi note minerale. Un spumant versatil, potrivit pentru aperitive, peşte şi crustacee, dar şi pentru un desert lejer, cu fructe confiate sau cremă de brânză.

Fileuri de peşte alb cu sos de portocale şi măsline
Reţeta lui Costăchel | Fileuri de peşte alb cu sos de portocale şi măsline
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Mâncare de cartofi & Soli White 2012

Un cupaj de Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling şi Gewurztraminer, din regiunea Elenovo/Bulgaria, care aduce ca stil cu albele siciliene. Un vin cu dedicaţie pentru amatorii […]

Learn More

Paste cu piept de pui & 3 Hectare Sable Noble alb

Dacă aţi supravieţuit atacului culinar din perioada Sărbătorilor de Paşti cred că sunteţi de acord cu mine că trebuie să ne relaxăm puţin stomacul, dar […]

Learn More

Pilaf de ciuperci & Masianco Pinot Grigio-Verduzzo

Un vin produs în regiunea Valpolicella din nordul Italiei printr-o metodă antică numită Appassimento. De obicei această tehnică de vinificare este folosită pentru Amarone, dar […]

Learn More