razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Piept umplut de curcan & Cupola Sanctis 2018, Crama Oprişor

Cupola Sanctis (Sfântul Ştefan) 2018, Crama Oprişor

Un cupaj din Merlot şi Cabernet Sauvignon, originar din regiunea Oprişor (judeţul Mehedinţi), cu o discretă maturare în lemn şi îmbuteliere fără filtrare. Un vin ajuns deja la maturitate, care lasă notele fructate să domine condimentele baricului. Culoare vişiniu închis şi nas cu fructe roşii de pădure şi senzaţii picante. Textură mătăsoasă, taninuri fine, aciditate vie şi alcool bine evidenţiat (14%). Gustul cu magiun de prune, vişinată şi coacăze negre. Postgustul, lung şi proaspăt, cu impresii de piper negru şi vanilie, dublate de o astringenţă delicată.

Piept umplut de curcan
Reţeta lui Costăchel | Piept umplut de curcan
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Secrets Sauvignon Blanc 2022, Pandora

Peşte pane & Secrets Sauvignon Blanc 2022, Pandora

Un Sauvignon Blanc 100%, din regiunea Coteşti (judeţul Vrancea), un vin exuberant, realizat într-un stil de “Lume Nouă”, cu arome exotice şi o bună aciditate. […]

Learn More

Şniţel umplut & Rezerva Contelui alb 2015, SERVE

Recunosc, acest vin m-a nimerit în plin: e un cupaj între cele două soiuri albe pentru care am o mare slăbiciune – Sauvignon Blanc şi […]

Learn More
Prosecco Superiore Extra Dry Millesimato 2016, Val d'Oca

Tagliatelle cu somon afumat & Prosecco Extra Dry 2016, Val d’Oca

Un Prosecco delicat şi precis, cu o textură densă şi arome fructate. Acest spumant realizat din soiul Glera, prin refermentare în tanc de inox, are […]

Learn More