razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui cu ciuperci & Valahorum 2015, Domeniile Tohani

Un cupaj elegant şi echilibrat, cu o influenţă semnificativă a baricului. Valahorum este creat pe o bază de Chardonnay, la care se adaugă câteva procente de Tămâioasă Românească şi Sauvignon Blanc, pentru aport aromatic, dar şi de aciditate. Culoarea este galben intens, cu nuanţe opalescente iar nasul, complex, vine cu flori de câmp, busuioc, vanilie şi lemn afumat. Vinul are un corp suplu, cu alcool bine integrat şi un gust centrat pe ardei gras, piersici coapte, pâine prăjită şi fagure de miere. Postgustul este lung, condimentat, untos, lăsând o plăcută senzaţie dulce-amăruie. De servit nu foarte rece (10-12 grade), alături de un pui cu ciuperci, sos de bere neagră şi legume.

Reţeta lui Costăchel | Pui cu ciuperci, sos de bere neagră şi legume
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Iahnie de fasole & Leonate Pecorino 2012

Dacă veţi întreba un viticultor din provincia italiană Pescara (regiunea Abruzzo) de unde vine numele soiului Pecorino, el o să vă spună, conform legendei locale, […]

Learn More

Scrumbie la cuptor & Les Faitieres Pinot Blanc

Într-un mod cât se poate de inspirat, Costăchel ne propune în această săptămână o reţetă cu peşte. Pentru a-i ţine de urât scrumbiei vom turna […]

Learn More
Moscato Rose, Gancia

Mere coapte umplute & Moscato Rose, Gancia

Un frizante italian ce provine de la crama lui Carlo Gancia, primul italian care a făcut vin spumant, în Piemonte. La bază are stilul Moscato […]

Learn More