razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui cu ciuperci & Valahorum 2015, Domeniile Tohani

Un cupaj elegant şi echilibrat, cu o influenţă semnificativă a baricului. Valahorum este creat pe o bază de Chardonnay, la care se adaugă câteva procente de Tămâioasă Românească şi Sauvignon Blanc, pentru aport aromatic, dar şi de aciditate. Culoarea este galben intens, cu nuanţe opalescente iar nasul, complex, vine cu flori de câmp, busuioc, vanilie şi lemn afumat. Vinul are un corp suplu, cu alcool bine integrat şi un gust centrat pe ardei gras, piersici coapte, pâine prăjită şi fagure de miere. Postgustul este lung, condimentat, untos, lăsând o plăcută senzaţie dulce-amăruie. De servit nu foarte rece (10-12 grade), alături de un pui cu ciuperci, sos de bere neagră şi legume.

Reţeta lui Costăchel | Pui cu ciuperci, sos de bere neagră şi legume
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Caii de la Letea Sauvignon Blanc 2017, Viticola Sarica Niculiţel

Caii de la Letea Sauvignon Blanc 2017 & cartofi la cuptor greceşti

Un Sauvignon Blanc prietenos şi colocvial, cu alcool şi aciditate moderată, numai bun de băut pe terasă sau la o discuţie cu prietenii. Culoarea vinului […]

Learn More

Friptură de curcan & Rosado Cabernet Sauvignon, Enate

Un roze din Somontano, zonă situată în nordul Spaniei, chiar la poalele munţilor Pirinei. Vinul are o culoare intensă şi strălucitoare ce aduce a zmeură […]

Learn More

Budincuţe dulci de must & Angelorum Recioto 2009, MASI

Povestea acestui vin roşu dulce începe în perioada Romei antice. Încă de pe atunci, cele trei soiuri locale din Valpolicella – Corvina, Rondinella şi Molinara […]

Learn More