razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui cu ciuperci & Valahorum 2015, Domeniile Tohani

Un cupaj elegant şi echilibrat, cu o influenţă semnificativă a baricului. Valahorum este creat pe o bază de Chardonnay, la care se adaugă câteva procente de Tămâioasă Românească şi Sauvignon Blanc, pentru aport aromatic, dar şi de aciditate. Culoarea este galben intens, cu nuanţe opalescente iar nasul, complex, vine cu flori de câmp, busuioc, vanilie şi lemn afumat. Vinul are un corp suplu, cu alcool bine integrat şi un gust centrat pe ardei gras, piersici coapte, pâine prăjită şi fagure de miere. Postgustul este lung, condimentat, untos, lăsând o plăcută senzaţie dulce-amăruie. De servit nu foarte rece (10-12 grade), alături de un pui cu ciuperci, sos de bere neagră şi legume.

Reţeta lui Costăchel | Pui cu ciuperci, sos de bere neagră şi legume
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Olmaia Sant’Antimo Cabernet 2010, Col d'Orcia

Nucă de vită & Olmaia Sant’Antimo Cabernet 2010, Col d’Orcia

Contele Francesco Marone Cinzano, proprietarul cramei Col d’Orcia din regiunea toscană Sant’Antimo, este celebru pentru discreţia apariţiilor sale în public. Nu acelaşi lucru se poate […]

Learn More

Varză cu afumătură & Drăgaică Roşie 2015, Crama Oprişor

Dacă nu ştiţi ce gust are Drăgaica – şi nu mă refer aici la acea zână bună care apare în noaptea de Sânziene – aveţi […]

Learn More

Pui în aluat & Prince Ştirbey Rosé

Spectaculoasa si aromata… Asa este reteta de pui in aluat a lui Costachel. Trebuie sa fac, in consecinta, o recomandare pe masura. Suntem in luna […]

Learn More