razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Piersici la cuptor & Selection Contessa 2019, Villa Vinèa

Selection Contessa 2019, Villa Vinèa

Un vin de desert obţinut din Muscat Ottonel şi Gewurztraminer, strugurii fiind culeşi târziu şi deshidrataţi până la stafidire. Rezultatul este un vin memorabil şi de memorat, care se încadrează la categoria “de gustat măcar o dată în viaţă”. Culoarea vinului este galben auriu, intens, iar nasul, foarte elegant, vine cu fagure de miere, lavandă şi subtile accente de tămâie. Corpul vinului, suplu şi mătăsos, are alcool perfect integrat şi o bună aciditate care compensează zahărul rezidual. Gustul este dulce şi aromat, cu tuşe citrice, peltea de gutui şi piersici confiate. Postgustul, intens şi proaspăt, lasă impresii de miere de albine, soc şi stafide.

Piersici la cuptor umplute cu migdale şi amaretti, cu sos de vin
Reţeta lui Costăchel | Piersici la cuptor umplute cu migdale şi amaretti, cu sos de vin
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Prosecco Brut DOC, Cielo

Piure de linte & Prosecco Brut DOC, Cielo

Un Prosecco foarte lejer, ce îmbină, în mod egal, aromele florale cu cele fructate, dând dovadă de multă prospeţime şi vioiciune. Culoarea vinului este galben […]

Learn More
Patrician Pinot Noir 2022, Cramele Frâncu

Pizza Margherita & Patrician Pinot Noir 2022, Cramele Frâncu

Un Pinot Noir 100%, din regiunea Adamclisi (judeţul Constanţa), un vin BIO cu fructe roşii crocante şi senzaţii condimentate. Culoare roşu deschis şi nas cu […]

Learn More

Pui prăjit în crustă de muştar & Terra Romana Chardonnay

Fermentat în lemn şi maturat în baric timp de 6 luni, acest Chardonnay de Dealu Mare este obţinut dintr-o vie plantată în 2006. Culoarea vinului […]

Learn More