razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pilaf de ciuperci & Crémant de Loire Excellence Brut, Bouvet-Ladubay

Crémant de Loire Excellence Brut, Bouvet-Ladubay

Chenin Blanc şi Chardonnay sunt cele două soiuri ce susţin acest spumant, obţinut prin metoda tradiţională, în regiunea Maine et Loire din vestul Franţei. Elegant şi complex, acest vin poate seduce atât pe amatorii de Champagne, cât şi pe cei de Cava, deopotrivă. Are o culoare solară şi o perlare fină, cu un nas ce aduce mere coapte, pâine prăjită şi fine note de calcar. În gust se regăsesc fructe verzi – mere şi caise, plus senzaţii de fagure de miere şi tapenadă de măsline. Postgustul este mediu, intens mineral, lăsând elegante impresii de citrice amărui. Foarte potrivit alături de un pilaf de ciuperci cu legume.

Pilaf de ciuperci cu legume
Reţeta lui Costăchel | Pilaf de ciuperci cu legume
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Friptură de vită cu rozmarin & Cuvee IX 2012, Lacerta

Un asamblaj obţinut în Dealu Mare, din trei soiuri internaţionale şi unul românesc: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz şi Fetească Neagră. Un vin cu o culoare […]

Learn More
Vila Dobruşa Pinot Noir 2014, Avincis

Sandvici pané & Vila Dobruşa Pinot Noir 2014, Avincis

Un Pinot Noir de Drăgăşani, matur şi “bine aşezat”, care nu-şi propune să epateze audienţa, dar, în schimb, reuşeşte să se facă remarcat printr-o frumoasă […]

Learn More
Gran Reserva Cuvée Carmenère 2020, Misiones de Rengo

Cârnaţi la cuptor & Gran Reserva Cuvée Carmenère 2020, Misiones de Rengo

Un cupaj de Carmenère (95%) şi Cabernet Sauvignon (5%), provenind din regiunea viticolă chiliană Valle del Rapel. Un vin cu o deosebită prospeţime şi savoare, […]

Learn More