razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Prăjitură cu blat de biscuiţi & Conacul Ambrozy 2013, Recaş

Un vin dulce, proaspăt şi impetuos, obţinut din struguri de Sauvignon Blanc culeşi foarte târziu în toamna anului 2013. Conacul Ambrozy vine să completeze o zonă neacoperită încă în portofoliul Cramelor Recaş: vinul de desert. Culoarea este galben pai strălucitor, iar nasul vine cu gutuie confiată, ceai negru şi scorţişoară. Vinul are un corp masiv, alcool bine integrat şi un consistent rest de zahăr perfect compensat de aciditatea vie. Gustul este complex, cu peltea de gutui, soc, coajă de citrice şi smochine. Postgustul prelung şi exuberant lasă note de stafide şi condimente exotice. Vinul se potriveşte de minune la sfârşitul mesei, alături de un desert generos.

Reţeta lui Costăchel | Prăjitură cu blat de biscuiţi, cremă de vanilie şi ganache

Related articles

Belguardo Vermentino 2018, Mazzei

Salată de orez cu peşte afumat & Vermentino 2018, Mazzei

Un vin de aperitiv, dar şi de gastronomie, acest foarte versatil Vermentino din Toscana parcă vrea să ne atragă atenţia că în celebra regiune viticolă […]

Learn More

Rizoto cu pui & Crémant de Bourgogne Réserve

Un spumant obţinut prin metoda champenoise din Pinot Noir, Chardonnay, Gamay şi Aligoté. Culoarea este galben pal cu tonuri verzui, vinul perlează abundent în pahar. […]

Learn More

Omletă cu bezea & Château Pietro Tamâioasă Românească

Ce faceti daca va sosesc musafiri importanti pe nepusa masa, nu aveti nici o idee pentru desert si trebuie cu orice pret sa-i impresionati? O […]

Learn More