razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Prăjitură cu blat de biscuiţi & Conacul Ambrozy 2013, Recaş

Un vin dulce, proaspăt şi impetuos, obţinut din struguri de Sauvignon Blanc culeşi foarte târziu în toamna anului 2013. Conacul Ambrozy vine să completeze o zonă neacoperită încă în portofoliul Cramelor Recaş: vinul de desert. Culoarea este galben pai strălucitor, iar nasul vine cu gutuie confiată, ceai negru şi scorţişoară. Vinul are un corp masiv, alcool bine integrat şi un consistent rest de zahăr perfect compensat de aciditatea vie. Gustul este complex, cu peltea de gutui, soc, coajă de citrice şi smochine. Postgustul prelung şi exuberant lasă note de stafide şi condimente exotice. Vinul se potriveşte de minune la sfârşitul mesei, alături de un desert generos.

Reţeta lui Costăchel | Prăjitură cu blat de biscuiţi, cremă de vanilie şi ganache

Related articles

Cuvée Andrei Cabernet Sauvignon 2013, Avincis

Friptură de miel & Cuvée Andrei Cabernet Sauvignon 2013, Avincis

Andrei e însăşi definiţia vinului de gastronomie, cu alte cuvinte, e greu să ţi-l imaginezi altfel decât alături de un preparat pe bază de carne […]

Learn More

Pui vânătoresc & Feteasca Regală, Liliac

Un vin care a găsit o modalitate de exprimare cosmopolită pentru un soi clasic românesc – Feteasca Regală. Culoarea este galben auriu, cu o bună […]

Learn More
Cupola Sanctis 2017 Sfinţii Petru şi Pavel, Crama Oprişor

Plăcintă cu carne de vită & Sfinţii Petru şi Pavel 2017, Crama Oprişor

Dacă sunteţi în căutarea unui vin roşu, tânăr şi uşor de băut, cu o discretă amprentă de baric, vă asigur că cel de azi este […]

Learn More