razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Prăjitură cu blat de biscuiţi & Cream Sherry, Gonzalez Byass

În regiunea spaniolă Jerez de la Frontera, de unde provine vinul de azi, denumirea de “Cream Sherry” indică un cupaj obţinut din două tipuri de Sherry: Oloroso (75%) şi Jerez Dulce (25%). Oloroso este un Sherry foarte aromat, maturat oxidativ, obţinut din soiul Palomino, iar Jerez Dulce este un Sherry foarte intens, obţinut din struguri stafidiţi din soiul Pedro Ximenez. Culoarea vinului este maroniu deschis, cu irizaţii de mahon. Nasul vine cu dulceaţă de nuci, smochine şi fagure de miere. Corpul este amplu, cu o bună aciditate şi cu alcool (18%) care se simte din plin. Gustul este dulce, fără a fi însă greoi, cu cremă de zahăr caramelizat şi cafea moka. Postgustul este foarte lung, cu note dulci, condimentate şi puţin amărui.

Reţeta lui Costăchel | Prăjitură cu blat de biscuiţi, cremă de vanilie şi ganache

Related articles

Viţel cu sos de şofran & Primus Ceptura 2008, Rotenberg

Un vin mai rar întâlnit, atât din cauza numărului redus de sticle care au fost îmbuteliate (6500) cât şi datorită caracterului “de nişă” pe care […]

Learn More

Dovlecei cu smântână & Îngerii Fetească Albă 2014, Basilescu

Paradoxal, soiul alb de care noi românii ar trebui să fim cei mai mândri – Feteasca Albă – nu e uşor de găsit în piaţa […]

Learn More
Cuvée Charlotte 2011, SERVE

Hamburger cu brânză verde & Cuvée Charlotte 2011, SERVE

A 12-a ediţie de Cuvée Charlotte confirmă regula de calitate şi consistenţă cu care ne-a obişnuit SERVE. Este vorba despre un cupaj de Cabernet Sauvignon, […]

Learn More