razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Praz gratinat & Mistinguett Cava Brut Rosé

Mistinguett Cava Brut Rosé, Masia Vallformosa

Un spumant rozé, obţinut din Garnacha (Grenache) şi Monastrell (Mourvèdre), originar din regiunea Penedès, epicentrul catalan al producţiei de Cava. Un vin elegant precum o broderie cu panglică de mătase, care, dacă e să ne luăm după nume, pare predestinat doamnelor şi domnişoarelor. Practic, vorbim de un cupaj vinificat în rozé, din două soiuri tradiţionale din Catalonia (franceză şi spaniolă, deopotrivă), refermentat în sticlă după metoda tradiţională, care are, pentru a rotunji gustul, un mic rest de zahăr. Culoarea este roz somon, opalescent, perlarea e fină, dar scurtă, iar nasul, foarte discret, aduce cireşe, căpşuni şi arome de patiserie. Corpul este onctuos, cu alcool insesizabil şi cu o aciditate vie care ţine bine în frâu zahărul rezidual. Gustul e centrat pe fructe roşii bine coapte, alune prăjite şi note vanilate. Postgustul e lung, crocant, cu senzaţii de fragi şi mure. Dacă e bine răcit, merge de minune cu o porţie de praz gratinat cu şuncă.

Praz gratinat cu şuncă
Reţeta lui Costăchel | Praz gratinat cu şuncă
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Cuvee Alexis Rozé 2021, Avincis

Paste cu brocoli şi sos de roşii & Cuvée Alexis Rozé 2021, Avincis

Un rozé din Merlot și Cabernet Sauvignon, din „colecția de primăvară-vară”, zglobiu și jovial, care te duce cu gândul la zilele caniculare ale vacanței și […]

Learn More

Salată cu peşte afumat & Porer Pinot Grigio, Lageder

Un Pinot Grigio din regiunea italiană Alto Adige, care poate să astâmpere setea unei după-amiezi caniculare de august. Vinul este tânăr, proaspăt şi crocant ca […]

Learn More
Spumant Brut, Familia Darabont

Lasagna verde cu peşte şi nuci & Spumant Brut, Familia Darabont

Un cupaj sofisticat de Chardonnay, Riesling de Rin şi Fetească Regală, originar din regiunea Crişana (Biharia, judeţul Bihor), refermentat în sticlă prin metoda tradiţională şi […]

Learn More