razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Reuben sandwich & Gigondas Terrasse du Diable 2015

Gigondas Terasse du Diable 2015, Vieux Telegraphe

Iată un vin mirabil, care reuneşte o sumă de paradoxuri tipic franţuzeşti: e foarte uşor de înţeles, chiar dacă s-a născut sub o zodie de mister; e de voie bună, dar te îndeamnă, ferm, la meditaţie; are o textură compactă şi totuşi curge pe gât ceva de speriat. Pe scurt, “Terrasse du Diable” nu te va lăsa indiferent, oricât ai vrea să crezi că le-ai văzut pe toate… Avem de-a face cu un cupaj caracteristic văii Ronului (Grenache, Mourvèdre şi Clairette), fermentat în cuve de beton, maturat 20 de luni în butoaie mari de stejar şi îmbuteliat fără filtrare. Buchetul este gingaş, cu fructe negre, violete şi senzaţii mentolate. Corpul este de o eleganţă aparte, cu taninuri super-şlefuite, carnale, satinate, tot ansamblul fiind bine susţinut de o remarcabilă aciditate. Gustul este intens şi complex, împletind cu iscusinţă aromele de vişine supracoapte cu cele de cireşe negre amare, la care se adaugă, dar cu multă parcimoniozitate, aluziile condimentate imprimate de lemn. O să închei aici, dar cred că v-aţi prins deja: vinul ăsta m-a cam fermecat!

Reuben sandwich
Reţeta lui Costăchel | Reuben sandwich
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Nedeea rozé 2018, Vinarte

Mâncare de cartofi cu ciuperci & Nedeea rozé 2018, Vinarte

Alăturarea între Băbeasca Neagră şi Feteasca Neagră e o reţetă pe care nu cred că a mai încercat-o, până acum, vreun producător de pe la […]

Learn More
Du Kif Rosé 2019, Château des Bertrands

Pui prăjit în crustă de muştar & Du Kif Rosé 2019, Château des Bertrands

Iată un roze de Provence care ar putea să te inducă puţin în eroare. Forma sticlei, culorile etichetei şi închiderea cu screwcap, toate sugerează un […]

Learn More

Pilaf de praz & Prince Ştirbey Crâmpoşie

Chiar dacă nu este, reţeta lui Costăchel pare olteneasca get-beget. În consecinţă voi propune la pilaful de praz o Crâmpoşie de Ştirbey – prinţul vinurilor […]

Learn More