razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Reuben sandwich & Gigondas Terrasse du Diable 2015

Gigondas Terasse du Diable 2015, Vieux Telegraphe

Iată un vin mirabil, care reuneşte o sumă de paradoxuri tipic franţuzeşti: e foarte uşor de înţeles, chiar dacă s-a născut sub o zodie de mister; e de voie bună, dar te îndeamnă, ferm, la meditaţie; are o textură compactă şi totuşi curge pe gât ceva de speriat. Pe scurt, “Terrasse du Diable” nu te va lăsa indiferent, oricât ai vrea să crezi că le-ai văzut pe toate… Avem de-a face cu un cupaj caracteristic văii Ronului (Grenache, Mourvèdre şi Clairette), fermentat în cuve de beton, maturat 20 de luni în butoaie mari de stejar şi îmbuteliat fără filtrare. Buchetul este gingaş, cu fructe negre, violete şi senzaţii mentolate. Corpul este de o eleganţă aparte, cu taninuri super-şlefuite, carnale, satinate, tot ansamblul fiind bine susţinut de o remarcabilă aciditate. Gustul este intens şi complex, împletind cu iscusinţă aromele de vişine supracoapte cu cele de cireşe negre amare, la care se adaugă, dar cu multă parcimoniozitate, aluziile condimentate imprimate de lemn. O să închei aici, dar cred că v-aţi prins deja: vinul ăsta m-a cam fermecat!

Reuben sandwich
Reţeta lui Costăchel | Reuben sandwich
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Ardei umpluţi & Pinot Noir 2011, Lacerta

Un Pinot Noir din Dealu Mare, care şi-a păstrat notele fructate în prim-plan, chiar şi după o maturare îndelungată, de 12 luni, la baric. Culoarea […]

Learn More

Şniţel umplut în pesmet & Patrician Chardonnay

În România există, după ştiinţa mea, doar doi producători de vin cu certificare Bio. Dacă despre Domeniile Viticole Franco-Romane v-am mai povestit, ar fi cazul […]

Learn More
Cuvee d'Excellence 2018, Vinarte

Cartofi franţuzeşti & Cuvee d’Excellence 2018, Vinarte

Un cupaj proaspăt şi elegant, din Riesling Italian şi Sauvignon Blanc, un ansamblu bine sudat, cu plăcute senzaţii de “verde crud” şi inflexiuni minerale. Culoarea […]

Learn More