razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui prăjit în crustă de muştar & Du Kif Rosé 2019, Château des Bertrands

Du Kif Rosé 2019, Château des Bertrands

Iată un roze de Provence care ar putea să te inducă puţin în eroare. Forma sticlei, culorile etichetei şi închiderea cu screwcap, toate sugerează un vin modern, exuberant, ţintit către millennials. Realitatea din sticlă e, însă, una extrem de sobră, aproape minimalistă, mai degrabă pe placul amatorilor de roze-uri clasice. Culoarea vinului este roz deschis, cu vagi irizaţii portocalii, iar nasul e discret, cu fructe roşii, flori de portocal şi aluzii calcaroase. Corpul este subţire, cu o bună aciditate şi alcool insesizabil. Gustul aduce cireşe de mai, grapefruit roz şi coajă de citrice. Postgustul lung, proaspăt şi crocant, lasă o discretă astringenţă şi subtile note amărui. Un vin de gastronomie, pe care l-aş vedea alături de un pui prăjit în crustă de muştar.

Pui prăjit în crustă de muştar
Reţeta lui Costăchel | Pui prăjit în crustă de muştar
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Cuvee Sissi 2016, SERVE

Paste cu vinete şi prosciutto & Cuvée Sissi 2016, SERVE

Sunt ferm convins că, de undeva dintr-o lume mai bună, contele Guy de Poix, “părintele rozé-ului românesc”, priveşte cu mândrie către Aurel Rotărescu, neobositul enolog […]

Learn More

Sărmăluţe-n foi de varză & Prince Mircea Merlot

Prinţul Mircea, cel de-al treilea fiu al Regelui Ferdinand I al României, a murit la frageda vârstă de 3 ani. S-ar părea, zic unii ziarişti […]

Learn More
Filetto Chianti 2015, Poggio Nicchiaia

Paste cu carne & Filetto Chianti 2015, Poggio Nicchiaia

Un Sangiovese 100% provenind din regiunea toscană Peccioli, a cărui asprime caracteristică este îmblânzită de maturarea în butoaie mari de stejar şi de un rest […]

Learn More