razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Mâncare de cartofi cu ciuperci & Nedeea rozé 2018, Vinarte

Nedeea rozé 2018, Vinarte

Alăturarea între Băbeasca Neagră şi Feteasca Neagră e o reţetă pe care nu cred că a mai încercat-o, până acum, vreun producător de pe la noi, cel puţin nu la rozé. Rezultatul e un vin plin de personalitate, cu puternice accente de fructe de pădure şi o intensă prospeţime. Nedeea are o nuanţă trandafirie, foarte deschisă şi un nas impetuos, cu fragi, litchi şi discrete note minerale. Corpul e amplu, cu o bună aciditate şi alcool perfect integrat. Gustul evoluează liniar, cu accente de căpşuni, vişine şi mure. Postgustul este lung, proaspăt, cu fructe roşii, crocante. Foarte nimerit seara, pe răcoare, alături de o mâncare de cartofi cu ciuperci.

Mâncare de cartofi cu ciuperci
Reţeta lui Costăchel | Mâncare de cartofi cu ciuperci
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Prosecco Brut, Le Contesse

Paste cu nuci & Prosecco Brut, Le Contesse

Un spumant din regiunea italiană Treviso, obţinut din soiul Glera, prin refermentare în autoclave de inox. Excelează prin fineţe, eleganţă şi note florale. Culoarea este […]

Learn More
Reserve Chardonnay 2019, McGuigan

Fileuri de merlucius cu creveţi & Reserve Chardonnay 2019, McGuigan

Un Chardonnay australian, realizat într-un stil mai degrabă european, discret, echilibrat şi elegant. Culoarea vinului este galben pai, strălucitor, iar nasul este reţinut, cu flori […]

Learn More
Classic Trebbiano d’Abruzzo 2021, Masciarelli

Fricasée pescăresc & Trebbiano d’Abruzzo 2021, Masciarelli

Un Trebbiano 100% (alias Ugni Blanc), din regiunea Chieti (Abruzzo, centrul Italiei), un vin care se recomandă printr-o echilibrată combinaţie de fructe galbene confiate, aciditate […]

Learn More