razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Rizoto cu ton & Leat 6500 Pinot Gris 2014

Un vin tânăr care are toate datele unui vin matur: intens, cu o remarcabilă complexitate, acest Pinot Gris este, înainte de toate, un vin “de gastronomie”. Culoarea lui este galben deschis, cu tentă verzuie, iar nasul are caise, cireşe albe, flori de viţă şi note minerale. Corpul este amplu, probabil şi datorită faptului că vinul a fost supus unei scurte maturări pe drojdii fine. Aciditate e moderată, vinul având o anumită onctuozitate şi gust de mere coapte, citrice şi aluzii de unt. Postgustul mediu, cu soc şi lime, lasă o elegantă senzaţie de drojdie de pâine. Un vin potrivit alături de preparate cu sosuri consistente pe bază de brânzeturi maturate sau înpreună cu un rizoto.

Reţeta lui Costăchel | Rizoto cu ton

Related articles

Cartofi ţărăneşti & Gavi di Gavi, Villa Sparina

Provincia Alessandria din Piemonte se mândreşte, înainte de toate, cu un vinul său alb numit Gavi, la fel ca şi micul orăşel aflat în centrul […]

Learn More
Cava Pink Brut, Parés Baltà

Rizoto cu porumb & Cava Pink Brut, Parés Baltà

Un spumant proaspăt şi sprinţar, cu multe fructe roşii coapte şi o plăcută mineralitate. Culoarea vinului este oranj deschis, cu reflexii cărămizii şi o perlare […]

Learn More

Hamburger umplut cu brânză & Carmenere, Cono Sur

Dacă reţeta lui Costăchel face parte dintr-o categorie de mâncăruri pe care aş îndrăzni să le denumesc “fast-food răspopit”, atunci cred că-i putem alătura cu […]

Learn More