razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Rulouri de vită cu muştar & Smerenie 2017, Crama Oprişor

Smerenie 2017, Crama Oprişor

Pentru amatorii avizaţi, vinul de azi e binecunoscut şi mult aşteptat. Pe de altă parte, cei care nu au gustat încă acest cupaj exotic de Shiraz, Pinot Noir şi Dornfelder, vor avea, sunt destul de convins, un moment de uimire, urmat (eventual) de unul de smerenie. Meşteşugit, ca în fiecare an, de enologul Liviu Grigorică, acest vin se adresează în principal colecţionarilor, fiind încă foarte tânăr, dar având un cert potenţial de învechire. Culoarea este grena închis, cu irizaţii vişinii, iar nasul aduce coacăze, cuişoare şi piper negru. Corpul este ferm, puţin astringent, cu o bună aciditate şi alcool bine integrat. Gustativ, evoluează de la fructe negre de pădure, ciocolată şi lemn dulce, către smochine şi note balsamice. Postgustul este lung, condimentat, lăsând impresii de vanilie, cacao şi fum. Vinul are nevoie de minimum o oră de aerare în decantor, după care se poate asorta cu aproape orice preparat din carne de vită sau de vânat.

Rulouri de vită cu muştar
Reţeta lui Costăchel | Rulouri de vită cu muştar
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Şniţel umplut & Rezerva Contelui alb 2015, SERVE

Recunosc, acest vin m-a nimerit în plin: e un cupaj între cele două soiuri albe pentru care am o mare slăbiciune – Sauvignon Blanc şi […]

Learn More

Ficăţei de pasăre & Chardonnay, Rocca Ventosa

Astăzi vom turna în pahare un vin dintr-un soi franţuzesc produs într-o podgorie din însorita Italie. Rocca Ventosa Chardonnay 2009 este vinificat la Cantina Tollo […]

Learn More

Peşte gratinat & Sole Fetească Regală

Îmi place la nebunie principiul după care e preparată reţeta de peşte gratinat propusă de Costăchel: jos fierbe şi sus se rumeneşte. Seamănă întrucâtva cu […]

Learn More