razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Mâncare de vită cu ciuperci & Trois Amis 2017, Crama La Migdali

Trois Amis 2017, Crama La Migdali

Un cupaj complex şi eclectic, în care Feteasca Neagră vine cu note de fructe negre confiate, Shirazul aduce subtile impresii condimentate, iar Cabernet Franc completează textura compactă şi culoarea vişinie, intensă, a vinului. Nasul, elegant şi discret, are coacăze, lemn dulce şi vanilie. Corpul este robust, cu taninuri mătăsoase, frumos conturate şi alcool bine evidenţiat. Gustul e centrat pe un nucleu de vişine supracoapte, cireşe negre şi mure, peste care se adaugă tabac, scorţişoară şi piper. Postgustul, lung şi intens, lasă aluzii de smochine, fum şi o fină senzaţie amăruie, picantă. O decantare de minimum 1 oră este recomandată pentru a aduce vinul în forma sa optimă de exprimare.

Mâncare de vită cu ciuperci
Reţeta lui Costăchel | Mâncare de vită cu ciuperci
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Souvlakia & Nedeea 2011, Vinarte

După ştiinţa mea, acesta este singurul cupaj roşu făcut din trei soiuri neaoşe româneşti: Fetească Neagră, Negru de Drăgăşani şi Novac. Vinul are o culoare […]

Learn More

Costiţe de miel umplute & Première Rosé, Château Pigoudet

Un roze “de manual”, din Grenache, Cinsault, Cabernet Sauvignon şi Syrah, produs pe domeniul Pigoudet din Aix-en-Provence, în sudul Franţei. Avem de-a face cu un […]

Learn More

Salată de cartofi cu piept de pui & Rose 2012, Avincis

Sobru dar foarte prietenos – aşa s-ar putea defini, în doar câteva cuvinte, acest roze de Drăgăşani obţinut din Cabernet Sauvignon şi Merlot. Culoare este […]

Learn More