razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Salata (de) Boeuf & Albariño 2013, Miguel Torres

Un vin spaniol exotic, care vine din Galicia, mai precis din Rías Baixas. Vinul este obţinut din soiul semi-aromatic Albariño, o clonă de Riesling adusă în nord-vestul Spaniei tocmai din Alsacia, prin secolul al 15-lea. Culoarea vinului este galben pai, cu reflexii verzui, iar nasul vine cu flori de câmp, iarbă proaspăt cosită şi alune verzi. Corpul este onctuos, alcoolul e impecabil integrat şi aciditatea prezentă la datorie. Gustativ chiar seamănă cu Rieslingul alsacian, având arome pregnante de piersici, caise şi mere verzi. Un vin cu multă prospeţime şi note vag condimentate. Postgustul este lung, citric şi cu note discret minerale. Vinul este ideal pentru a începe o masă pe bază de peşte şi fructe de mare. Se poate servi şi ceva mai cald (10-12 grade), fără ca aciditatea să deranjeze.

Reţeta lui Costăchel | Salata (de) Boeuf

Related articles

Muşchi de viţel cu tarhon & Sable Noble roşu 2012

Acest cupaj în părţi egale din Fetească Neagră, Merlot şi Cabernet Sauvignon este atât de proaspăt şi echilibrat încât sunt tentat să cred că întinereşte […]

Learn More

Paste cu fructe de mare & Chardonnay, Michel Torino

Chardonnay-ul, unul din cele mai pretuite soiuri albe, are, din pacate, un mic “defect din nastere”: strugurii in sine sunt mai degraba degraba neutrali. Prin […]

Learn More
Cuvée de Purcari Brut Rosé

Prune umplute cu Gorgonzola & Cuvée de Purcari Brut Rosé

Un spumant elegant şi sofisticat, realizat dintr-un triptic de Pinot-uri (Pinot Meunier, Pinot Blanc, Pinot Noir), în care fructele albe şi roşii se îmbină fericit […]

Learn More