razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Salată de orez cu peşte afumat & Cava Imperial Reserva Brut, Castell d’Or

Cava Imperial Reserva Brut, Castell d'Or

Un spumant brut, din Parellada (60%) şi Chardonnay (40%), originar din regiunea Penedès (Catalonia, nord-estul Spaniei), obţinut prin metoda tradiţională, cu o maturare de 24 luni în sticlă. Un vin proaspăt şi elegant, cu un perfect echilibru între senzaţiile de fructe albe şi tonurile de patiserie fină. Culoare galben auriu, perlare discretă şi îndelungată. Nas intens, cu pară bergamotă, turtă dulce şi anason. Corp cremos, un mic rest de zahăr bine compensat de aciditate şi alcool impecabil integrat (11,5%). Gust plin, cu gutuie, mere verzi şi lime, la care se adaugă impresii de fagure de miere şi coajă de pâine. Postgust lung şi tonic, cu note de citrice dulci amărui şi aluzii mineral saline.

Salată de orez cu peşte afumat
Reţeta lui Costăchel | Salată de orez cu peşte afumat
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Poggio ai Ginepri Bolgheri Rosato 2016, Tenuta Argentiera

Pilaf de varză & Poggio ai Ginepri Bolgheri Rosato 2016

Un “roze super toscan” obţinut din Cabernet Sauvignon şi Syrah, provenind din celebra apelaţie Bolgheri. Cine îl degustă “în blind” ar putea jura că este […]

Learn More
Crémant de Loire Excellence Brut, Bouvet-Ladubay

Salată de fasole & Crémant de Loire Excellence Brut, Bouvet-Ladubay

Chenin Blanc şi Chardonnay sunt cele două soiuri ce susţin acest spumant, obţinut prin metoda tradiţională, în regiunea Maine et Loire din vestul Franţei. Elegant […]

Learn More

Mâncare de vită & Mai Malbec, Kaiken

Povestea soiului Malbec seamănă întrucâtva cu mitul păsării Phoenix: s-a prăbuşit în Bordeaux pentru a renaşte din propria cenuşă în Argentina. În regiunea Mendoza, se […]

Learn More