razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi noi la cuptor & Sable Noble alb

Pentru acest început de vară, nimic nu pare mai potrivit ca reţeta de cartofi noi la cuptor propusă de Costăchel. Dacă tot avem cartofi noi am să vă propun şi un vin nou, de la o cramă nouă. Este vorba de Sable Noble alb 2011 produs de M1. Crama Atelier – crama premium de la Murfatlar. Semnat de enologul Răzvan Macici, acest vin este un cupaj complex de Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris şi Riesling Italian. Greu de imaginat o combinaţie mai fericită… Răcim bine vinul, pe la 6-8 grade, după care îl turnăm în pahare. Culoarea este galben auriu cu reflexii verzui, vinul formează lacrimi dese de glicol. Cred însă că sunt lacrimi de bucurie… Nasul, foarte complex, etalează fructe tropicale (ananas şi mango) plus note de vanilie şi gutuie. Gustul are accente de pepene galben, caise, zarzăre şi mere proaspete. Remarcăm ceva note amărui datorate probabil concentraţiei destul de mari de alcool (14%). Aciditatea e moderată iar corpul vinului este plin şi echilibrat. Postgustul este lung, aromatic, fructat, puţin mineral şi discret amărui. Un vin foarte versatil care se poziţioneză, la cei 33 de lei pentru o sticlă, în categoria best-buy pe acest segment de preţ.

Reţeta lui Costăchel | Cartofi noi la cuptor cu ciuperci, usturoi şi mărar

Related articles

Friptură de curcan & Rosé 2016, Lacerta

Un vin pal la culoare, dar intens la gust – aşa s-ar defini, pe scurt, acest roze obţinut din Blaufränkisch 100%. Rezonanţa nemţească a soiului […]

Learn More
Cleştar 2018, Dagon Clan

Vinete gratinate la cuptor & Cleştar 2018, Dagon Clan

Un vin proaspăt şi aromatic, obţinut dintr-o combinaţie eclectică de Fetească Regală, Fetească Alba şi Tămâioasă Românească, maturat pe drojdii timp de 3 luni. Fată […]

Learn More

Mâncare de pui cu dovlecei & Oro Puro Prosecco, Valdo

Se încălzeşte afară şi cred că nu e nimic mai plăcut decât un spumant bine frapat pentru a combate arşiţa. Bine, sunt exceptate de la […]

Learn More