razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi noi la cuptor & Sable Noble alb

Pentru acest început de vară, nimic nu pare mai potrivit ca reţeta de cartofi noi la cuptor propusă de Costăchel. Dacă tot avem cartofi noi am să vă propun şi un vin nou, de la o cramă nouă. Este vorba de Sable Noble alb 2011 produs de M1. Crama Atelier – crama premium de la Murfatlar. Semnat de enologul Răzvan Macici, acest vin este un cupaj complex de Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris şi Riesling Italian. Greu de imaginat o combinaţie mai fericită… Răcim bine vinul, pe la 6-8 grade, după care îl turnăm în pahare. Culoarea este galben auriu cu reflexii verzui, vinul formează lacrimi dese de glicol. Cred însă că sunt lacrimi de bucurie… Nasul, foarte complex, etalează fructe tropicale (ananas şi mango) plus note de vanilie şi gutuie. Gustul are accente de pepene galben, caise, zarzăre şi mere proaspete. Remarcăm ceva note amărui datorate probabil concentraţiei destul de mari de alcool (14%). Aciditatea e moderată iar corpul vinului este plin şi echilibrat. Postgustul este lung, aromatic, fructat, puţin mineral şi discret amărui. Un vin foarte versatil care se poziţioneză, la cei 33 de lei pentru o sticlă, în categoria best-buy pe acest segment de preţ.

Reţeta lui Costăchel | Cartofi noi la cuptor cu ciuperci, usturoi şi mărar

Related articles

Tartină napolitană & Fetească Regală Avincis

Un vin tânăr de la o cramă tânără. Această Fetească Regală de Drăgăşani promite şi se ţine de cuvânt. Culoarea galben-verzui, tipică pentru un vin […]

Learn More

Ciuperci cu smântână & Friulano, Livio Felluga

Vinul de azi provine din Friuli, zonă viticolă situată la poalele Alpilor austrieci, în nord-estul Italiei. N-ar trebui să ne mire faptul că în Friuli […]

Learn More

Pulpă de porc la tavă & Clasic Merlot 2009, Rotenberg

Acest vin a lui Rotenberg ar trebui să se cheme “Merlotul de pe Dealul lui Steluş”, fiind deja o tradiţie a cramei ca el să […]

Learn More