razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Somon la grătar & Selection Diamant 2019, Villa Vinèa

Selection Diamant 2019, Villa Vinèa

Un cupaj baricat de Fetească Alba şi Fetească Regală, “cea mai românească” combinaţie de soiuri albe la care ar putea visa un producător autohton. E complex, fără a fi greu de înţeles şi e sofisticat, fără a fi din cale afară de pretenţios. Un vin care surprinde, întocmai, chintesenţa podgoriei Târnavelor. Culoarea vinului este galben auriu, intens, iar nasul, subtil, îmbină senzaţiile florale, cu cele de fructe albe confiate şi cu o fină tuşă minerală. Corpul masiv are o textură compactă, alcool bine integrat, o aciditate moderată şi o semnificativă amprentă a baricului. Gustul aduce mere pârguite, caise coapte, vanilie şi aluzii de lemn şi fum. Postgustul lung, intens, lasă note de unt, patiserie fină şi arahide. Are nevoie de o oră de oxigenare în decantor şi de o temperatură de servire de 10-12 grade. Un vin predestinat gastronomiei fine.

Somon la grătar cu sos meunière
Reţeta lui Costăchel | Somon la grătar cu sos meunière
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Terra Romana Cuvée Amaury 2016, SERVE

Conopidă gratinată & Terra Romana Cuvée Amaury 2016, SERVE

Un cupaj de Sauvignon Blanc, Chardonnay şi Riesling de Rin, care a devenit un veritabil “clasic de Dealu Mare”. Ediţia a 14-a de Cuvée Amaury […]

Learn More

Pulpă de miel & Negru de Drăgăşani, Ştirbey

Novacul, Negrul de Drăgăşani şi Crâmpoşia Selecţionată sunt soiuri cunoscute de către marea majoritate a amatorilor de vin, dar nu acelaşi lucru s-ar putea spune […]

Learn More

Dovlecei şi morcovi & Arrogance alb demisec 2022, Domeniile Franco-Române

Un cupaj din Fetească Albă (90%) şi Tămâioasă Românească (10%), originar din regiunea Dealu Mare (comuna Săhăteni, judeţul Buzău), un vin demisec cu note predominant […]

Learn More