razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Ştrudel de miel & Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2014

Când spui Cloudy Bay, spui cel mai celebru Sauvignon Blanc din Noua Zeelandă. Brandul şi-a câştigat notorietate începând cu anul 2003, când crama a fost integrată în multinaţionala “Louis Vuitton Moët Hennessy”. Azi, vorbim despre un vin la care calitatea şi marketingul se combină în mod fericit. Dacă ar trebui să-l caracterizez în doar două cuvinte, acestea ar fi “verde” şi “ierbos”. Culoarea vinului este galben verzui, foarte deschis, iar nasul vine cu ardei verde, iarbă proaspăt cosită şi ananas. Corpul este foarte amplu, crocant, cu o aciditate ridicată. Gustul e precis şi tăios, ca o sabie de Toledo, cu o avalanşă ierboasă de mere, lime şi soc. Postgustul intens, prelung, lasă senzaţii de citrice şi ierburi amărui. Cloudy Bay reprezintă chintesenţa Sauvignonului Blanc de Lume Nouă şi o veritabilă demonstraţie de virtuozitate enologică.

Reţeta lui Costăchel | Ştrudel de miel
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Estofado & Arezan Băbească Neagră 2013, M1.Crama Atelier

Băbeasca Neagră – soi autohton ale cărui origini se pierd undeva prin perioada geto-dacilor, revine azi în atenţia amatorilor de vinuri tradiţionale româneşti într-o interpretare […]

Learn More

Chili con carne & Arezan Fetească Neagră 2012

Îmi place mai mult versiunea 2012 a Feteştii Negre Arezan decât cea din 2011. În 2012, vinul nu mai este exclusiv tributar stilului New World, […]

Learn More
Nedeea 2016, Vinarte

Friptură de curcan & Nedeea 2016, Vinarte

Nedeea are o ţintă bine definită: e destinat amatorilor de cupaje complexe, din soiuri neaoşe româneşti. După ştiinţa mea, avem de-a face cu o combinaţie […]

Learn More