razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tartă cu mere & Boléro 2017, Domaine Cauhapé

Boléro 2017, Domaine Cauhapé

Un vin de desert cu totul special, obţinut din soiul Petit Manseng, specific regiunii Jurançon (sud-vestul Franţei, la poalele munţilor Pirinei). Strugurii, culeşi în două etape (jumătatea lui octombrie şi jumătatea lui noiembrie), aduc un perfect echilibru între aciditate, zahărul rezidual şi notele aromatice de fructe exotice. Culoarea vinului este galben auriu intens, iar nasul aduce un buchet de fructe tropicale, senzaţii ierboase şi aluzii minerale. Corpul plin se sprijină pe un consistent rest de zahăr şi o intensă aciditate, care îi dă prospeţime şi vioiciune. Gustul e dominat de ananas şi mango, la care se adaugă caise confiate şi fagure de miere. Postgustul, lung şi persistent, lasă impresii citrice, vag condimentate. Per ansamblu, cuvântul ce descrie cel mai bine acest vin este “armonie”. O foarte bună ocazie de a descoperi rafinamentul aparte al vinurilor dulci din sudul Franţei.

Tartă cu mere
Reţeta lui Costăchel | Tartă cu mere
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Gigondas Terasse du Diable 2015, Vieux Telegraphe

Reuben sandwich & Gigondas Terrasse du Diable 2015

Iată un vin mirabil, care reuneşte o sumă de paradoxuri tipic franţuzeşti: e foarte uşor de înţeles, chiar dacă s-a născut sub o zodie de […]

Learn More

Omletă californiană & Cuvee X 2011, Lacerta

Un asamblaj obţinut în Dealu Mare, din patru soiuri internaţionale: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris şi Rheinriesling. Un vin intens şi expresiv, cu o remarcabilă […]

Learn More
Gewurztraminer demidulce 2021, Lechburg

Plăcintă cu brânză de vaci şi stafide & Gewurztraminer demidulce 2021, Lechburg

Un Gewurztraminer 100%, din regiunea Lechinţa (judeţul Bistriţa-Năsăud), obţinut din struguri BIO, un vin demidulce, aromatic şi cu o aciditate moderată. Culoare galben intens şi […]

Learn More