razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tartă de mazăre & C’est soir Busuioacă de Bohotin sec 2016

Pe piaţa românească au început să apară, din ce în ce mai des, vinuri din soiuri aromatice vinificate în sec. Un astfel de exemplar este şi această Busuioacă de Bohotin, un vin lejer, colocvial şi de cursă lungă. Culoarea este roz pal, iar nasul aduce fructe roşii proaspete, dulceaţă de trandafiri şi drojdie de pâine. Aciditatea remarcabilă cât şi alcoolul sunt bine integrate în corpul rotund. Gustul e centrat pe litchi, peltea de trandafiri şi soc. Postgustul este proaspăt, cu o aluzie de dulce. Bine răcit, va sta cu succes alături de o tartă cu măzare bine condimentată.

Reţeta lui Costăchel | Tartă de mazăre
1.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Crochete de somon & Solosole Vermentino

Da, se fac şi în Toscana vinuri albe memorabile! Chiar azi avem un foarte reuşit exemplar, un Vermentino 100% din regiunea Bolgheri. Este recomandat celor […]

Learn More

Praz gratinat cu şuncă & Alma Tobia Rosado

Reţeta lui Costăchel este una de sărbătoare, aşa că îi voi asocia un vin-eveniment: Alma Tobia Rosado. În 1996 Oscar Tobia, inovativul enolog din La […]

Learn More
Mysterium Rosé 2018, Jidvei

Plăcintă de pui & Mysterium Rosé 2018, Jidvei

Un rozé de pe Târnave, obţinut din Cabernet Sauvignon, Pinot Noir şi Syrah, care se face remarcat atât datorită stilului de vinificare – mai degrabă […]

Learn More