razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Muşchi de vită cu ciuperci & Cà Vittoria Appassimento Rosso 2019, Botter

Cà Vittoria Appassimento Rosso 2019, Botter

Un Amarone la jumătate de preţ, vă tentează cumva? Şi nu e o ofertă specială, e pur şi simplu un Rosso din peninsula Salento (tocul cizmei italice), obţinut prin metoda Appasimento – varianta locală din Puglia. Astfel, la sfârşit de octombrie, ciorchinii sunt tăiaţi, dar nu sunt îndepărtaţi de pe butuc, ei fiind lăsaţi să se deshidrateze şi să-şi concentreze aromele, timp de încă două săptămâni, in situ, după care sunt culeşi şi vinificaţi. “Cà Vittoria” este un cupaj eclectic de Negroamaro, Malvasia Nera şi Merlot, maturat 3-4 luni în baric, având o incredibilă complexitate, dacă ne gândim la vârsta lui, mai mult decât fragedă. Culoarea vinului este vişiniu închis, cu bordură purpurie, iar nasul e opulent, cu prune uscate, vanilie şi scorţişoară. Textura este catifelată, taninurile sunt moi, iar alcoolul (15,5%) e bine integrat în corp. Are un rest de zahăr destul de consistent, impecabil echilibrat, însă, de aciditatea vie. Gustul aduce, în prim plan, magiun de prune, vişinată şi peltea de coacăze negre, la care se adaugă, în plan secund, un mix de ciocolată amară, lemn dulce şi cuişoare. Postgustul, lung şi expresiv, lasă impresii de fructe negre confiate, stafide şi smochine. Per ansamblu, un vin extrem de băubil, care se asociază de minune cu carnea roşie afumată şi condimentată.

Muşchi de vită cu ciuperci, prosciutto şi cafea
Reţeta lui Costăchel | Muşchi de vită cu ciuperci, prosciutto şi cafea
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Prosecco Extra Dry, Borgo Molino

Paella & Prosecco Extra Dry, Borgo Molino

Un spumant din Glera 100%, originar din regiunea Treviso (Veneto, nordul Italiei), obţinut prin metoda Charmat (refermentare în tanc de inox), un vin care aduce […]

Learn More

Paste cu fructe de mare & Coeur de Grain Rosé, Domaines Ott

Un rosé “Cru Classé de Provence”, obţinut din Grenache, Cinsault şi Syrah. Are o culoare fascinantă, roz translucid, opalescent, iar nasul vine cu zmeură, caise […]

Learn More
Premium Chardonnay 2019, Villa Vinèa

Pilaf de urzici & Premium Chardonnay 2019, Villa Vinèa

Un Chardonnay foarte versatil, care are, deopotrivă, multă prospeţime, dar şi o remarcabilă complexitate, fără a dori să epateze prin note exotice exagerate, rămânând mai […]

Learn More