razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Terină cu ciuperci & Roma Rosso 2017, Poggio le Volpi

Roma Rosso 2017, Poggio le Volpi

O combinaţie eclectică de Montepulciano, Syrah şi Cesanese (soi cultivat aproape exclusiv în regiunea Lazio), un cupaj supus unei foarte scurte maturări într-o combinaţie de baricuri şi butoaie mari de stejar. Rezultatul este un vin tânăr, ce reuneşte două calităţi aparent incompatibile: complexitate şi lejeritate. Culoarea este rubiniu închis, iar nasul este intens, cu cireşe negre, condimente şi note balsamice. Corpul este foarte suplu, cu o bună aciditate, taninuri bine finisate şi alcool perfect integrat. Gustul vine cu un amestec echilibrat de coacăze, mure şi prune, la care se adaugă, pe fundal, senzaţii de vanilie şi cacao. Postgustul, lung şi elegant, lasă impresii de fructe roşii şi o discretă astringenţă care te îmbie, degrabă, la încă un pahar. L-am încercat alături de terină cu ciuperci şi a fost dragoste la prima vedere.

Terină cu ciuperci
Reţeta lui Costăchel | Terină cu ciuperci
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Moments Sauvignon Blanc 2022, Crama Mennini

Chec de castraveţi & Moments Sauvignon Blanc 2022, Crama Mennini

Un Sauvignon Blanc 100%, din regiunea Drăgăşani (Colibaşi, judeţul Olt), un vin tributar stilului franţuzesc de “Lume veche”, cu note aromatice mai degrabă discrete, dar […]

Learn More
Santa Cristina Bianco 2018, Marchesi Antinori

Urdă cu ardei gras & Santa Cristina Bianco 2018, Marchesi Antinori

Iată un vin alb, din Umbria, care nu poate lăsa pe nimeni indiferent: e serios şi guraliv deopotrivă, e complex şi totuşi vorbeşte, fără nici […]

Learn More

Scrumbie la cuptor & Les Faitieres Pinot Blanc

Într-un mod cât se poate de inspirat, Costăchel ne propune în această săptămână o reţetă cu peşte. Pentru a-i ţine de urât scrumbiei vom turna […]

Learn More