razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tocăniţă cu ceapă verde & Arezan Fetească Neagră

Prima Fetească Neagră ieşită din mâna enologului Răzvan Macici nu putea să nu trezească interesul pasionaţilor de vin. Recunosc, m-am aşteptat la o abordare ceva mai clasică dar, până la urmă, am fost sedus de stilul New World al acestei Feteşti Negre. Culoarea vinului este vişiniu închis, cu bordură mov. Nasul are fructe negre confiate, vanilie şi cafea prăjită. Corpul are o bună aciditate, cu taninuri suple dar ferme. Gustativ prezintă vişine şi coacăze bine coapte, totul învăluit în note dulci şi aluzii de ciocolată. Postgustul, lung şi persistent, are un amestec de prune, fum şi lemn dulce. Vinul trebuie decantat măcar o oră şi apoi servit la o temperatură de maxim 18 grade.

Reţeta lui Costăchel | Tocăniţă cu ceapă verde

Related articles

DFR Merlot 2021 BIO, Domeniile Franco-Române

Raţă la cuptor & DFR Merlot 2021, Domeniile Franco-Române

Un Merlot 100%, din regiunea Dealu Mare (comuna Săhăteni, judeţul Buzău), un vin tânăr şi viguros, cu o structură compactă şi o bună aciditate, care […]

Learn More

Pui prăjit în crustă de muştar & Terra Romana Chardonnay

Fermentat în lemn şi maturat în baric timp de 6 luni, acest Chardonnay de Dealu Mare este obţinut dintr-o vie plantată în 2006. Culoarea vinului […]

Learn More

Friptură de viţel împănată & Rosé 2013, Avincis

Mă bucur de fiecare dată când, în peisajul enologic autohton, mai apare câte un roze care-şi ia ca reper stilul vinurilor franţuzeşti din Provence – […]

Learn More