razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tocăniţă cu ceapă verde & Arezan Fetească Neagră

Prima Fetească Neagră ieşită din mâna enologului Răzvan Macici nu putea să nu trezească interesul pasionaţilor de vin. Recunosc, m-am aşteptat la o abordare ceva mai clasică dar, până la urmă, am fost sedus de stilul New World al acestei Feteşti Negre. Culoarea vinului este vişiniu închis, cu bordură mov. Nasul are fructe negre confiate, vanilie şi cafea prăjită. Corpul are o bună aciditate, cu taninuri suple dar ferme. Gustativ prezintă vişine şi coacăze bine coapte, totul învăluit în note dulci şi aluzii de ciocolată. Postgustul, lung şi persistent, are un amestec de prune, fum şi lemn dulce. Vinul trebuie decantat măcar o oră şi apoi servit la o temperatură de maxim 18 grade.

Reţeta lui Costăchel | Tocăniţă cu ceapă verde

Related articles

Paste cu brocoli & La Moynerie Pouilly-Fume 2011

Pentru orice amator de Sauvignon Blanc de Lume Veche, un vin de pe Valea Loarei este un motiv de bucurie. Iar dacă vinul provine din […]

Learn More

Quiche Lorraine & Vina Tobia Blanco

Am auzit adeseori acreditata teoria conform carei in regiunea Rioja din nordul Spaniei singurele vinuri care merita luate in considerare sunt cele rosii. Nimic mai […]

Learn More
Cleştar 2020, Dagon Clan

Cocktail de pui & Cleştar 2020, Dagon Clan

Un cupaj alb mai rar întâlnit (Fetească Alba – 80% şi Tămâioasă Românească – 20%), originar din regiunea Urlaţi (Dealu Mare), un vin matur, care […]

Learn More