razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tocăniţă cu ceapă verde & Arezan Fetească Neagră

Prima Fetească Neagră ieşită din mâna enologului Răzvan Macici nu putea să nu trezească interesul pasionaţilor de vin. Recunosc, m-am aşteptat la o abordare ceva mai clasică dar, până la urmă, am fost sedus de stilul New World al acestei Feteşti Negre. Culoarea vinului este vişiniu închis, cu bordură mov. Nasul are fructe negre confiate, vanilie şi cafea prăjită. Corpul are o bună aciditate, cu taninuri suple dar ferme. Gustativ prezintă vişine şi coacăze bine coapte, totul învăluit în note dulci şi aluzii de ciocolată. Postgustul, lung şi persistent, are un amestec de prune, fum şi lemn dulce. Vinul trebuie decantat măcar o oră şi apoi servit la o temperatură de maxim 18 grade.

Reţeta lui Costăchel | Tocăniţă cu ceapă verde

Related articles

Pulpă de porc la tavă & Clasic Merlot 2009, Rotenberg

Acest vin a lui Rotenberg ar trebui să se cheme “Merlotul de pe Dealul lui Steluş”, fiind deja o tradiţie a cramei ca el să […]

Learn More

Cartofi noi cu ciuperci & Livia Sauvignon Blanc

Costăchel ne propune o reţetă simplă şi foarte gustoasă la care ar merge de minune un vin alb, proaspăt şi nu foarte sofisticat. Mă gândesc […]

Learn More
Appassimento Rosso 2023, Capo Zafferano

Trufe de ciocolată neagră & Appassimento Rosso 2023, Capo Zafferano

Un cupaj eclectic de Negroamaro, Primitivo şi Merlot, originar din regiunea Puglia (sudul Italiei), un vin demisec, bine finisat, bazat pe note intense de fructe […]

Learn More