razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Varză cu carne & Alira Grand Vin Cabernet Sauvignon 2011

Alira Grand Vin Cabernet Sauvignon 2011, WineRo

Un Cabernet Sauvignon dobrogean, matur şi sofisticat, cu certe influenţe stilistice bordeleze “rive gauche”. Culoarea vinului este vişiniu închis, iar nasul e opulent, cu fructe negre de pădure, condimente şi impresii vegetale profunde. Corpul masiv, cu taninuri ferme şi frumos şlefuite, este bine susţinut de o aciditate încă foarte vie. Gustul, intens, e centrat pe un nucleu de coacăze negre şi prune afumate, în jurul căruia gravitează, elegant, note de cafea prăjită, lemn dulce şi piper alb. Postgustul prelung lasă senzaţii de fructe roşii confiate, ciocolată amară şi aluzii de lemn afumat. Un vin de sărbătoare, care merită oxigenat cel puţin 2 ore înainte de a fi servit alături de o varză cu carne.

Varză cu carne
Reţeta lui Costăchel | Varză cu carne
4

Evaluarea vinului

Evaluarea vinului
1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Rive di San Pietro di Barbozza Prosecco, Val d'Oca

Pilaf de praz & Rive di San Pietro di Barbozza Prosecco

Un Prosecco din regiunea Valdobbiadene este, de cele mai multe ori, o opţiune fără riscuri. Este şi cazul acestui Val d’Orca, un spumant realizat prin […]

Learn More

Chifteluţe marinate & Perle de Roseline Rosé 2015

Ca orice “rosé de Provence” care se respectă, Perle de Roseline este un asamblaj de soiuri roşii tipice sudului Franţei, vinificate în roze: Cinsault, Grenache, […]

Learn More

Latkes & Rusalcă Albă, Crama Oprişor

Culoarea este galben translucid foarte deschis, limpede şi clar. Nasul, de o eleganţă discretă, debutează cu flori de câmp, miere şi tamâie şi continuă cu […]

Learn More