razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Vinete cu sos bolognese & Messere Chianti

Un cupaj tipic din Chianti a cărui bază este formată din binecunoscutul soi Sangiovese. Vinul rezultat este un Toscan tânăr şi viril. Culoarea sa este roşu închis, cu o bună limpiditate. Nasul este complex, cu fructe negre, cacao şi trufe de pădure. Corpul este rotund, cu o bună aciditate şi alcool bine integrat. Predomină notele de prune, vişine şi ciocolată neagră. Postgustul, mediu, lasă arome de magiun de prune, scorţişoară şi lemn afumat. Se recomandă a fi consumat în următorii doi ani. Se serveşte fără carafare, doar cu o scurtă oxigenare în sticlă.

Reţeta lui Costăchel | Vinete cu sos bolognese, gratinate la cuptor

Related articles

Soare Rosé 2020, Domaine Vinarte

Ficăţei de pasăre & Soare Rosé 2020, Domaine Vinarte

De la un cupaj din soiurile Cabernet Franc şi Cabernet Sauvignon, chiar şi vinificate în rozé, te-ai aştepta la un vin musculos şi percutant. Ei […]

Learn More

Tocăniţă cu ceapă verde & Rosso di Montalcino 2011, Mastrojanni

Când nu vrei să dai prea mulţi bani pe un vin roşu din Toscana, dar nici nu vrei să faci rabat la calitate, ai o […]

Learn More

Ficăţei soté & Terra Romana SB-FA, SERVE

Un cupaj original de Sauvignon Blanc fermentat în inox şi Fetească Albă fermentată în lemn. Sofisticat şi migălos lucrat, vinul de azi e o dovadă […]

Learn More