razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Porc Mu-Shu & Hochar Père et Fils Red 2018, Chateau Musar

Hochar Père et Fils Red 2018, Chateau Musar

Un cupaj eclectic și original, din Cinsault, Grenache și Cabernet Sauvignon, provenind din regiunea viticolă libaneză Bekaa Valley, situată la 30 de kilometri de Beirut, la o altitudine de 1000 de metri peste nivelul mării. Avem de-a face cu un vin ale cărui coordonate sunt prospețimea, finețea și caracterul intens condimentat. După 6 luni de maturare în stejar franțuzesc și o îmbuteliere fără filtrare, culoarea vinului este rubiniu strălucitor, iar nasul, elegant, vine cu fructe roșii confiate, scorțișoară și aluzii mentolate. Corpul este suplu, cu o excelentă aciditate, taninuri fine și alcool perfect integrat. Gustul debutează cu un mix de prune, cireșe și vișine, după care vin note exotice de curmale și smochine uscate. Postgustul, lung și revigorant, lasă aluzii de lemn dulce, oregano și lavandă. Are nevoie de minimum 2 ore de decantare pentru a se exprima pe deplin și de o porție de porc Mu Shu, pentru a desăvârși experiența gustativă.

Porc Mu Shu
Reţeta lui Costăchel | Porc Mu Shu
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Salată de cartofi & Trentino Müller-Thurgau

La sfârşitul secolului al IX-lea, enologul Hermann Müller-Thurgau a avut ambiţia să creeze un nou soi de viţă de vie, din Riesling şi Sylvaner. Noul […]

Learn More
Moscato Rose, Gancia

Mere coapte umplute & Moscato Rose, Gancia

Un frizante italian ce provine de la crama lui Carlo Gancia, primul italian care a făcut vin spumant, în Piemonte. La bază are stilul Moscato […]

Learn More

Mâncărică de vinete & Maraia Sangiovese di Toscana

Maraia este un vin toscan ceva mai libertin. Cu toate că este obţinut din soiul Sangiovese, el nu se supune constrângerilor stilistice ale vinurilor cu […]

Learn More