razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Ficăţei soté & Terra Romana SB-FA, SERVE

Un cupaj original de Sauvignon Blanc fermentat în inox şi Fetească Albă fermentată în lemn. Sofisticat şi migălos lucrat, vinul de azi e o dovadă că, uneori, un alb poate egala, dacă nu chiar întrece, un roşu în ceea ce priveşte complexitatea. Culoarea este galben auriu, strălucitor iar nasul are fructe tropicale, soc şi vanilie. Corpul este amplu, rotund, cu o bună aciditate şi mineralitate. Gustul e centrat pe citrice, ananas şi grapefruit. Postgustul, lung, aromatic, lasă senzaţii dulci, vanilate dar şi note amărui, elegante.

Reţeta lui Costăchel | Ficăţei soté cu costiţă afumată şi sos de vin

Related articles

Avenue Negru de Drăgăşani 2020, Vinarte

Estofado & Avenue Negru de Drăgăşani 2020, Vinarte

Un Negru de Drăgăşani din inima Olteniei, care duce paradigma “rustic elegant” la cu totul alt nivel. Un vin care va atrage, deopotrivă, atât publicul […]

Learn More

Pui cu ciuperci & Castel Stârmina Riesling

Chiar dacă puiul cu ciuperci propus de Costăchel a fiert în bere, asta nu înseamnă că nu l-am putea servi alături de o bere rece… […]

Learn More

Prăjitură cu blat de biscuiţi & Conacul Ambrozy 2013, Recaş

Un vin dulce, proaspăt şi impetuos, obţinut din struguri de Sauvignon Blanc culeşi foarte târziu în toamna anului 2013. Conacul Ambrozy vine să completeze o […]

Learn More

2 Comments

  1. “Buna aciditate”?
    Pai cum? Nu e tot ala despre care, la intrebarile publicului, insusi producatorul zicea ca nu prea are?
    A aparut “lotul II”?
    🙂

  2. @berbecutio: prin “buna aciditate” am vrut sa spun ca nu e un vin plat dar nici un vin cu aciditate sfredelitoare de Riesling de Rhin. Desigur ca oricand e binevenit un surplus de aciditate. 😀

Comments are closed.