razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Omletă la cuptor & Grünner Veltliner Klassik 2018, Weinrieder

Grünner Veltliner Klassik 2018, Weinrieder

Un Grünner Veltliner ce provine din regiunea viticolă austrică Weinviertel, un vin extrem de proaspăt, care îţi dă impresia că muşti, cu poftă, dintr-un măr crud. Culoarea este galben auriu, cu irizaţii verzui, iar nasul, discret, vine cu aluzii ierboase, salin minerale. Corpul plin, are o textură fină, extrem de plăcută, cu alcool bine integrat şi o aciditatea sfredelitoare. La nivel aromatic, e destul de liniar, cu mere văratice acrişoare, lime şi ardei galben. Per ansamblu, dincolo de senzaţia intensă de “verde şi sec”, vinul are o certă eleganţă şi o anume complexitate dată de notele de miez de nucă şi ierburi aromatice, care apar pe final. Un vin de gastronomie, pe care l-aş vedea alături de o omletă la cuptor „cu de toate”.

Omletă la cuptor cu de toate
Reţeta lui Costăchel | Omletă la cuptor cu de toate
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Salată de cartofi & Roditis, Lafazanis

Despre soiurile greceşti se spune că sunt greu de pronunţat dar uşor de băut. Nimic mai adevărat, mai ales dacă ne referim la soiurile albe. […]

Learn More

Salată de pui cu paste & Cuvée Vişan 2013, Gramma

Ediţia din 2013 a acestui vin provenind de pe colinele Iaşului este un cupaj de Fetească Alba, Fetească Regală şi Aligote, care joacă foarte bine […]

Learn More

Fasole bătută & Riesling, Budureasca

Haideţi să ne închipuim că suntem flămânzi şi că avem la aperitiv minunata reţetă de fasole bătută (cu făcăleţul) pe care ne-o propune Costăchel. Mai […]

Learn More