razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Omletă la cuptor & Grünner Veltliner Klassik 2018, Weinrieder

Grünner Veltliner Klassik 2018, Weinrieder

Un Grünner Veltliner ce provine din regiunea viticolă austrică Weinviertel, un vin extrem de proaspăt, care îţi dă impresia că muşti, cu poftă, dintr-un măr crud. Culoarea este galben auriu, cu irizaţii verzui, iar nasul, discret, vine cu aluzii ierboase, salin minerale. Corpul plin, are o textură fină, extrem de plăcută, cu alcool bine integrat şi o aciditatea sfredelitoare. La nivel aromatic, e destul de liniar, cu mere văratice acrişoare, lime şi ardei galben. Per ansamblu, dincolo de senzaţia intensă de “verde şi sec”, vinul are o certă eleganţă şi o anume complexitate dată de notele de miez de nucă şi ierburi aromatice, care apar pe final. Un vin de gastronomie, pe care l-aş vedea alături de o omletă la cuptor „cu de toate”.

Omletă la cuptor cu de toate
Reţeta lui Costăchel | Omletă la cuptor cu de toate
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Piftie de cocoş & Viognier-Traminer, Edoardo Miroglio

Acest cupaj bulgăresc de Viognier şi Traminer provine din struguri crescuţi în cultură BIO – adică la care s-au folosit doar tratamente cu substanţe naturale. […]

Learn More

Fasole cu afumătură & Bacanta Merlot, Gîrboiu

Acest Merlot este primul vin roşu premium produs la crama vrânceană Gîrboiu. Obţinut din struguri proveniţi din regiunea Coteşti, vinul este maturat în lemn şi […]

Learn More

Rulouri de vită & Hyperion Cabernet Sauvignon, Halewood

Hyperion 2010 este un Cabernet Sauvignon relativ tânăr care lasă impresia unui vin matur. Culoarea sa este vişinie, iar nasul are coacăze, prune şi note […]

Learn More