razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pere cu ciocolată & Prince Ştirbey Tămâioasă Românească

Oliver Bauer, enologul cramei Ştirbey, este un neamţ care a înţeles soiurile clasice româneşti din Drăgăşani poate mai bine decât mulţi conaţionali. Este şi cazul acestei Tămâioase Româneşti, care se constituie, de ani buni, într-un reper de corectă vinificare a soiului. Vinul are o culoare galben aurie, strălucitoare şi un buchet de busuioc, mentă şi tămâie. Gustativ ne încântă echilibrul perfect între aciditate şi restul de zahăr, totul fiind învăluit în arome de soc, ananas şi miere. Finalul este foarte lung, cu senzaţii citrice şi condimentate. Impresia generală este una de lejeritate şi prospeţime, probabil şi din cauza concentraţiei alcoolice moderate, de 11,5%. Foarte potrivit la deserturi cu fructe.

Reţeta lui Costăchel | Pere cu ciocolată piperată

Related articles

Pui cu ciuperci & Castel Stârmina Riesling

Chiar dacă puiul cu ciuperci propus de Costăchel a fiert în bere, asta nu înseamnă că nu l-am putea servi alături de o bere rece… […]

Learn More
Premium Kerner 2019, Villa Vinèa

Vinete marinate & Premium Kerner 2019, Villa Vinèa

Un vin de primăvară, care are două „cuvinte de ordine”: verde şi proaspăt. Face trimiteri la un Sauvignon Blanc neozeelandez, dar într-o versiune mai delicată. […]

Learn More
Pinot Gris 2021, Crama Liliac

Paste cu vinete & Pinot Gris 2021, Crama Liliac

Un Pinot Gris 100%, provenind din regiunea Lechinţa (judeţul Mureş), un vin cu note aromatice delicate, din registrul citric şi cu o aciditate excepţională, specifică […]

Learn More