razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Peşte pane & Aragosta Vermentino di Sardegna 2016

Aragosta Vermentino di Sardegna 2016, Santa Maria la Palma

Acest Vermentino ne reaminteşte că, în Sardinia, locul său de baştină, vinul foloseşte, printre altele, ca să astâmpere setea verilor toride. Aragosta poate părea un vin lejer, “de băut cu cană”, dar el are, în acelaşi timp, o eleganţă şi un echilibru aparte. Culoarea este de un galben solar, luminos, iar nasul e fin, cu ierburi uscate, piersici coapte şi alune de pădure. Corpul crocant are o splendidă aciditate, la care se adaugă arome de măr verde, pară bergamotă şi o mineralitate salină. Postgustul este lung şi răcoritor, lăsând o plăcută senzaţie citrică, dulce-amăruie. Recomandări de servire? Pregătiţi nişte peşte pane şi puneţi vreo 2-3 sticle la rece.

Peşte pane surpriză
Reţeta lui Costăchel | Peşte pane surpriză
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Cuartz Brut Rosé, Crama Gîrboiu

Paste cu fructe de mare & Cuartz Brut Rosé, Crama Gîrboiu

Iată un Pinot Noir vinificat în roze, provenind din regiunea vrânceană Coteşti, refermentat prin metoda Charmat, care poate convinge chiar şi pe cei mai sceptici […]

Learn More

Vinete gratinate la cuptor & Epicentrum Roze 2014, Gîrboiu

Dacă în Bordeaux din Cabernet Sauvignon şi Merlot se face vin roşu, iată că în Vrancea, din aceeaşi combinaţie de struguri, dar vinificaţi în roze, […]

Learn More
Nova Zagora Pinot Noir 2015, Edoardo Miroglio

Porc Mu-Shu & Pinot Noir 2015, Edoardo Miroglio

Un Pinot Noir bulgăresc, din regiunea Nova Zagora, tânăr şi zvăpăiat, cu o bună tipicitate. Vinul are note pregnante de baric, o bună aciditate şi […]

Learn More