razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Piersici la cuptor cu migdale & Prosecco Cuvée 1926, Valdo

Acest Prosecco are, în bună măsură, însuşirile unei şampanii şi, neîndoielnic, un preţ mai mic. Dacă vă veţi întreba cum e cu putinţă, secretul rezidă pe de o parte în metoda de producţie – Charmat – dar şi în iscusinţă producătorului Valdo care face acest tip de spumant de aproape 90 de ani. Culoarea vinului este galben deschis, strălucitor, cu o perlare abundentă şi constantă. Nasul este subtil, cu drojdii fine, pâine prăjită şi note de fructe tropicale. Corpul este complex şi bine structurat, cu note dulci bine compensate de aciditate. Gustativ avem un amestec exotic de mango, fagure de miere şi sâmburi de măr. Postgustul este mediu, proaspăt, cu izuri de miez de nucă şi mere coapte. Un spumant foarte versatil care merge perfect alături de aperitive, dar şi la desert, împreună cu un platou de fructe.

Reţeta lui Costăchel | Piersici la cuptor umplute cu migdale şi amaretti, cu sos de vin

Related articles

Selection Fetească Neagră 2017, Villa Vinèa

Cartofi la cuptor & Selection Fetească Neagră 2017, Villa Vinèa

O Fetească Neagră suplă şi elegantă, cu multe fructe negre şi cu un semnificativ aport al baricului. O dovadă vie că şi în podgoriile din […]

Learn More

Fileuri de peşte pane & Chardonnay Reserva, Lacerta

Un vin cu evidente trimiteri la stilul “New World”. Un Chardonnay care, prin onctuozitate şi puternica influenţă a baricului, ne duce cu gândul la vinurile […]

Learn More
Première Rosé 2019, Château Pigoudet

Pui cu smântână & Première Rosé 2019, Château Pigoudet

Un roze “de manual”, din Grenache, Cinsault, Cabernet Sauvignon şi Syrah, produs pe domeniul Pigoudet din Aix-en-Provence, în sudul Franţei. Avem de-a face cu un […]

Learn More