razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui cu smântână & Première Rosé 2019, Château Pigoudet

Première Rosé 2019, Château Pigoudet

Un roze “de manual”, din Grenache, Cinsault, Cabernet Sauvignon şi Syrah, produs pe domeniul Pigoudet din Aix-en-Provence, în sudul Franţei. Avem de-a face cu un asamblaj fin şi elegant ca o broderie de mătase, un vin care face cinste celebrei apelaţii provensale. Culoarea este roz trandafiriu, foarte pal, cu un nas ce aduce piersici şi litchi, pe un fundal de senzaţii vegetale. Corpul este zvelt, cu alcool impecabil integrat şi un frumos balans între aciditate şi onctuozitate. Gustul vine cu un mix de caise, cireşe albe şi pepene galben, la care se adaugă, în plan secund, note citrice, puţin condimentate. Postgustul este lung, lăsând elegante impresii dulci amărui, de grapefruit roz. Recomandarea producătorului mi se pare corectă: un vin numai bun de savurat înaintea siestei de prânz.

Piept de pui cu ciuperci şi smântână
Reţeta lui Costăchel | Piept de pui cu ciuperci şi smântână
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Cartofi noi la cuptor & Les Faitieres Riesling

Pe lângă Chardonnay şi Sauvignon Blanc, Rieslingul este soiul alb care se află, la nivel mondial, în “top trei” din punct de vedere al vânzărilor. […]

Learn More

Salată caldă de ciuperci & La Sapata Merlot Rosé

Un vin din podgoria Sarica Niculiţel, meşteşugit de un vinificator italian pasionat de agricultură ecologică. Nu vreau să subliniez aici avantajele culturii ECO, dar e […]

Learn More

Macaroane cu chifteluţe & La Petite Perriere Pinot Noir Rose

Iată un vin ceva mai puţin obişnuit, obţinut din Pinot Noir 100%, provenind de pe Valea Loarei – o zonă mai puţin cunoscută pentru rozeuri. […]

Learn More