razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui cu smântână & Première Rosé 2019, Château Pigoudet

Première Rosé 2019, Château Pigoudet

Un roze “de manual”, din Grenache, Cinsault, Cabernet Sauvignon şi Syrah, produs pe domeniul Pigoudet din Aix-en-Provence, în sudul Franţei. Avem de-a face cu un asamblaj fin şi elegant ca o broderie de mătase, un vin care face cinste celebrei apelaţii provensale. Culoarea este roz trandafiriu, foarte pal, cu un nas ce aduce piersici şi litchi, pe un fundal de senzaţii vegetale. Corpul este zvelt, cu alcool impecabil integrat şi un frumos balans între aciditate şi onctuozitate. Gustul vine cu un mix de caise, cireşe albe şi pepene galben, la care se adaugă, în plan secund, note citrice, puţin condimentate. Postgustul este lung, lăsând elegante impresii dulci amărui, de grapefruit roz. Recomandarea producătorului mi se pare corectă: un vin numai bun de savurat înaintea siestei de prânz.

Piept de pui cu ciuperci şi smântână
Reţeta lui Costăchel | Piept de pui cu ciuperci şi smântână
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Sauvignon Blanc 2016, Nals Margreid

Inele de calamar pane & Sauvignon 2016, Nals Margreid

Un vin care îţi invadează nasul şi papilele, cam asta e prima senzaţie. După ce te dezmeticeşti puţin, încerci să-ţi dai seama ce anume primează: […]

Learn More
Kerner 2018, Villa Vinèa

Pui tikka masala & Premium Kerner 2018, Villa Vinèa

Soiul Kerner e un băiat de familie bună – o binecuvântată încrucişare de Rheinriesling şi Trollinger, care a emigrat, destul de recent, pe Târnava Mică, […]

Learn More
Pinot Noir Rosé 2018, Crama Trantu

Salată de pere cu nuci & Pinot Noir Rosé 2018, Crama Trantu

Fineţea în exprimare şi echilibrul între notele aromatice, aciditate şi mineralitate sunt caracteristicile definitorii ale acestui rozé dobrogean din Pinot Noir. Culoarea este una de […]

Learn More