razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui cu smântână & Première Rosé 2019, Château Pigoudet

Première Rosé 2019, Château Pigoudet

Un roze “de manual”, din Grenache, Cinsault, Cabernet Sauvignon şi Syrah, produs pe domeniul Pigoudet din Aix-en-Provence, în sudul Franţei. Avem de-a face cu un asamblaj fin şi elegant ca o broderie de mătase, un vin care face cinste celebrei apelaţii provensale. Culoarea este roz trandafiriu, foarte pal, cu un nas ce aduce piersici şi litchi, pe un fundal de senzaţii vegetale. Corpul este zvelt, cu alcool impecabil integrat şi un frumos balans între aciditate şi onctuozitate. Gustul vine cu un mix de caise, cireşe albe şi pepene galben, la care se adaugă, în plan secund, note citrice, puţin condimentate. Postgustul este lung, lăsând elegante impresii dulci amărui, de grapefruit roz. Recomandarea producătorului mi se pare corectă: un vin numai bun de savurat înaintea siestei de prânz.

Piept de pui cu ciuperci şi smântână
Reţeta lui Costăchel | Piept de pui cu ciuperci şi smântână
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Rizoto cu peşte & Theia Chardonnay 2014, Halewood

Fermentarea şi maturarea în lemn i-au dat acestui Chardonnay din zona Sebeş-Apold o personalitate puternică şi o notă exotică, de “Lume Nouă”. Culoarea este galben […]

Learn More

Viţel cu sos de şofran & Primus Ceptura 2008, Rotenberg

Un vin mai rar întâlnit, atât din cauza numărului redus de sticle care au fost îmbuteliate (6500) cât şi datorită caracterului “de nişă” pe care […]

Learn More

Chifteluţe marinate & Perle de Roseline Rosé 2015

Ca orice “rosé de Provence” care se respectă, Perle de Roseline este un asamblaj de soiuri roşii tipice sudului Franţei, vinificate în roze: Cinsault, Grenache, […]

Learn More