Pilaf de praz & Rive di San Pietro di Barbozza Prosecco

 
28 Feb 2018
SHARE :
Rive di San Pietro di Barbozza Prosecco, Val d'Oca

Rive di San Pietro di Barbozza Prosecco, Val d’Oca

Un Prosecco din regiunea Valdobbiadene este, de cele mai multe ori, o opţiune fără riscuri. Este şi cazul acestui Val d’Orca, un spumant realizat prin metoda Charmat (refermentare în tancuri de inox) din clasicul soi Glera. Cu o concentraţie alcoolică de doar 11.5% şi cu un rest de zahăr de 8g/litru, acest Prosecco se încadrează la categoria “Brut” şi este, prin urmare, un vin extrem de prietenos, uşor de băut şi foarte generos cu asocierile gastronomice. Perlarea este energică, cel puţin la început, iar nasul aduce un mix de flori albe şi arome citrice. Gustul este proaspăt, cu mere verzi, note de pâine prăjită şi fagure de miere. Postgustul este răcoritor, cu elegante senzaţii amărui. Dacă e bine răcit, poate fi companionul ideal pentru un pilaf de praz.

Pilaf de praz

Reţeta lui Costăchel | Pilaf de praz

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment