razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Şniţel umplut în pesmet aromat & Via Colţul Pietrei Sauvignon Blanc 2016

Via Coltul Pietrei Sauvignon Blanc 2016, Viile Metamorfosis

Un Sauvignon Blanc modern, care, la prima impresie, are un stil mai degrabă exotic. Însă, după ce stai puţin de vorbă cu el, se dovedeşte cât se poate de colocvial, uşor de băut şi, nu în ultimul rând, bun prieten cu gastronomia. Culoarea vinului este galben deschis, cu irizaţii verzui, iar nasul aduce lăcrămioare, caise verzi şi drojdie de pâine dospită. Corpul este plin, bine susţinut de aciditate, dar şi de alcool. Gustul este centrat pe mango, pepene galben şi ardei gras. Postgustul lung, lasă senzaţii de fructe tropicale şi patiserie fine. Dacă este bine răcit (6-8 grade), va fi o prezenţă agreabilă alături de un şniţel umplut în pesmet aromat.

Snitel umplut in pesmet aromat
Reţeta lui Costăchel | Şniţel umplut în pesmet aromat
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Nikolaos Merlot rozé 2017, Crama Histria

Salată de pui & Nikolaos Merlot rozé 2017, Crama Histria

Un rozé neobişnuit, din Merlot dobrogean, care îmi aminteşte de un rosado spaniol din Somontano, un vin “cu suflet de alb şi corp de roşu”. […]

Learn More

Varză a la Cluj & Agiorgitiko, Lafazanis

E foarte adevărat că la reţeta de “sarmale răsturnate” propusă de Costăchel s-ar potrivi de minune un vin roşu cu tanini moi. Am avut de […]

Learn More

Sfeclă roşie cu ciuperci uscate & Rosa dei MASI

Un roze exotic şi neobişnuit (în sensul cel mai bun al cuvântului), ce provine din regiunea italiană Veneto, obţinut din soiul local Refosco. Producătorul MASI […]

Learn More